Listopad 2009

Příčinou zabarvené vody je nepravidelný odběr

Přehraj video
Mnozí z nás mohli v posledních týdnech zaznamenat, že z některých vodovodních kohoutků ve Strakonicích vytéká zakalená, respektive zabarvená voda. Snížená kvalita se týká nejen studené, ale především teplé vody.

O úklid sněhu na chodnících se postarají Technické služby Strakonice

Přehraj video
Takzvaná chodníková novela je již od 16. dubna, kdy vešla v platnost, velmi diskutovaným a ožehavým tématem. Lidé, kteří žijí v soukromých či obecních bytech a domech změnu vesměs vítají. Za této situace totiž nemusí udržovat chodník u svého domu schůdný a tato povinnost přechází na obce – samozřejmě jen tehdy, pokud chodníky patří do obecního majetku.

Na Velké ceně města Strakonice tančily páry ze tří zemí

Přehraj video
Hodnotné výkony byly k vidění na II. ročníku Velké ceny města Strakonice ve společenských tancích. Divákům se zde v průběhu soboty 21. listopadu ve čtyřech kategoriích představily páry z České republiky, Slovenska a Polska.

Adventní trhy znovu oživí kulturní program

Přehraj video
Bohatý kulturní program slibuje doba předvánoční ve Strakonicích. Vrcholem nejbližších dnů budou Adventní trhy pod Rumpálem, které se konají od pátku 4. do neděle 6. prosince.

REKLAMA: Firma Polata nabízí nové byty na strakonických Jezárkách

Přehraj video
Chcete moderně a pohodlně bydlet? Máte šanci! Firma Polata právě dokončuje nový komplex bytových domů v lokalitě Jezárka ve Strakonicích. K prodeji i k pronájmu nabízíme byty různých velikostí – od jednopokojových až po čtyřpokojové. V blízkosti je nejenom les, ale i městské centrum a nákupní středisko. Mladé rodiny s dětmi potěší základní škola, gymnázium i sportovní areál v sousedství. Bydlení v klidové zóně přivítají rovněž starší občané. Pro motoristy jsme připravili dostatek parkovacích míst včetně garážového stání přímo v bytových domech.Podnikavým lidem nabízíme k odprodeji nebo k pronájmu obchodní prostory. Chcete dobře bydlet či podnikat? Kontaktujte nás na telefonu 606 724 238.

Pólisté Fezka suverénně kralují první lize

Úspěšně si zatím v tomto soutěžním ročníku 1. ligy počínají vodní pólisté Fezka Strakonice. Naposledy to prokázali třetí listopadový víkend v domácím bazénu, když porazili nejvážnější konkurenty v boji o titul, pražská mužstva Slavie a STEPPu.

Strakonické pólistky vyhrály česko – slovenský pohár

Úspěšně si vedou i další týmy vodního póla Fezka Strakonice. Například ženy, které stejně jako muži vévodí prvoligové tabulce, ve finále Mezinárodního turnaje o česko – slovenský pohár 2009 zdolaly nedávno tým Vrútok 10 : 8. (bob)

Daň z nemovitosti se v příštím roce nezvýší

Obyvatelé Strakonic zaplatí na dani z nemovitosti v příštím roce stejnou částku jako letos. Rozhodli o tom na svém posledním jednání strakoničtí zastupitelé, když zrušili takzvaný místní koeficient pro výpočet daně. Ten v případě Strakonic činil 2. Novela zákona o dani z nemovitosti naopak pro rok 2010 předpokládala dvojnásobné navýšení základních sazeb daně z nemovitosti. Znamená to tedy, že za rok 2009 i 2010 majitelé průměrného rodinného přízemního domu ve Strakonicích na dani zaplatí asi 600 korun. (bob)

Strakonická nemocnice je nejlepší v České republice

Strakonická nemocnice získala další prestižní ocenění. HealthCare Institut jí udělil titul Nejlepší nemocnice roku 2009 v České republice. Na zlatou příčku nemocnice dosáhla z loňského čtvrtého místa. Více informací vám přineseme příští týden. (reg)

Očkování proti pandemické chřipce začalo

Strakonická nemocnice začala s očkováním proti pandemické chřipce v úterý 24. listopadu po té, co den před tím obdržela dodávku vakcíny. Během úterního dopoledne bylo naočkováno téměř 40 zdravotníků, u ostatních klientů provádějí vakcinaci praktičtí lékaři. Více informací například o průběhu onemocnění či o možnostech očkování vám sdělí od pondělí do pátku mezi 11. a 12. hodinou na telefonním čísle 383 314 234. (reg)