Leden 2011

Ve Strakonicích vzniknou rozsáhlá protipovodňová opatření

Přehraj video
Protipovodňová opatření, která budou v následujících letech vybudována ve Strakonicích, pomohou ochránit majetek občanů i samotného města před velkou vodou a navíc ještě v této lokalitě usnadní pohyb cyklistům. Nutnost zřízení protipovodňových opatření připomněly zejména ničivé záplavy v létě roku 2002.
Ve Strakonicích je hlavním investorem celého projektu státní podnik Povodí Vltavy. Na celkových nákladech, které se vyšplhají do výše 100 miliónů korun, se město podílí částkou 14 miliónů korun. A co všechno zahrnuje pojem protipovodňová opatření?

Strakonice i letos žádají o dotace na různé projekty

Přehraj video
Město Strakonice na letošek plánuje realizaci mnoha větších i menších projektů. Dále však existují stavby a akce, o jejichž osudu rozhodne přidělená, respektive nepřidělená dotace.

Město získalo na dotacích stovky miliónů korun

Od roku 2005 získalo město Strakonice z nejrůznějších dotačních titulů více než tři čtvrtě miliardy korun. Přitom nejúspěšnější byl rok 2008, kdy město dostalo téměř 340 miliónů korun. (reg)

Tříkrálová sbírka vynesla více než sedmdesát tisíc korun

Na Tříkrálové sbírce, kterou v lednu pořádala ve Strakonicích oblastní charita, se vybralo 72.634 korun. Z toho 12474 věnovali návštěvníci Tříkrálového koncertu v kostele Sv. Markéty. Šedesát pět procent z vybrané částky zůstane strakonické charitě, která je použije na nákup automobilu. Ten využije zejména pečovatelská služba, která zajišťuje osobní asistenci. Zbylé peníze jdou na revizi sbírky a na humanitární projekty v Čechách i zahraničí. (reg)

Strakoničtí Bagpipers se stali novým objevem hudební scény

Přehraj video
Jako zářivá kometa zasvítila na strakonickém hudebním nebi pop rocková kapela 12° bagpipers. Ještě před necelými dvěma lety skupinu mladých muzikantů znalo jen pár lidí ve Strakonicích, teď už za sebou bagpipers mají sedm desítek koncertů.

Bagpipers zahrají na charitativním koncertě

Skupina Bagpipers v dohledné době vystoupí například i na Zálesí, kde 12. března odehraje charitativní koncert. Výtěžek z této akce půjde na provoz dětského centra ve Strakonicích. (bob)

Petra Reisingerová se opět stala nejlepším sportovcem Strakonicka

Přehraj video
Basketbal a vodní pólo byly nejčastěji zastoupené sporty při vyhlašování ankety Nejúspěšnější sportovci Strakonicka za rok 2010. Prvenství v kategorii dospělých obhájila opora extraligových basketbalistek Petra Reisingerová, mezi kolektivy bylo nejlepší mužstvo basketbalistů SKB Strakonice.

Služba Geodata online pomůže stavebníkům ušetřit čas

Novou užitečnou službu, kterou nabízí Městský úřad ve Strakonicích, využijí zejména ti, kteří se rozhodnou stavět. Služba Geodata online, umístěná na webových stránkách města, slouží k automatickému vytvoření žádosti, v níž se k existenci inženýrských sítí na daném pozemku mají vyjádřit všichni jejich správci. Budoucí stavebníci by tak měli ušetřit část korespondence a hlavně čas s vyřizováním všech potřebných podkladů. (reg)

Muž organizuje setkání bývalých vojáků základní služby

Také by vás zajímalo, jak dnes vypadají lidé, s nimiž jste se neviděli už desítky let? Na tuhle otázku se rozhodl najít odpověď Jaroslav Hadač ze Strakonic a začal organizovat setkání vrstevníků, kteří s ním v letech 1965 až 1967 jako vojáci základní služby působili na útvaru 3022 Jemčina. Muži, které tato výzva osloví, se v případě zájmu mají hlásit na telefon 723 809 745 nebo mailem na adrese jarda.fiat@seznam.cz Samotné setkání je plánováno na květen 2011. (bob)

Loutkáři z Radosti obnovili pohádková představení

Loutková scéna Radost Strakonice opět zahajuje činnost, tentokrát však v kulturním zařízení Na Mravenčí skále. První loutková pohádka, kterou soubor hraje v neděli 6. února od 14.30 a od 16.30 hodin, se jmenuje O dobré duši. (bob)