Únor 2011

Třetí etapa revitalizace Velkého náměstí se nejspíše odloží

Přehraj video
Třetí etapa revitalizace Velkého náměstí ve Strakonicích se s největší pravděpodobností odloží minimálně o dva roky. Město nejspíše nestihne podat žádost o dotaci. Důvodem je odvolání jednoho z účastníků územního řízení. Začátkem března se na Velké náměstí vrátí dělníci a stavební stroje. Druhou etapu rekonstrukce Velkého náměstí zahájí stavební práce na inženýrských sítích v prostoru pod rampou u městského úřadu. Celkové revitalizace a nové moderní podoby se ale tato část centra města v nejbližší době nejspíše nedočká. Město totiž nebude moci podat žádost o dotaci do Regionálního operačního programu. Pravděpodobně nedoloží územní rozhodnutí s nabytou právní mocí.

Město poděkovalo záchranářům na 2. společenském večeru

Přehraj video
Minulý týden se strakonický dům kultury zaplnil lidmi, kteří se nějakým způsobem podílejí na záchraně lidských životů. Konal se zde totiž II. společenský večer pro záchranáře a rozdávala se i ocenění. Hasičský záchranný sbor, sbor dobrovolných hasičů, Policie České republiky, Armáda České republiky, Městská policie, Záchranná zdravotnická služba, Český červený kříž a Technické služby. Ti všichni pomáhají při záchraně života, zdraví a majetku obyvatel Strakonicka, ať už ve své profesi či volném čase. A právě proto pro ně připravilo město Strakonice II. společenský večer jako vyjádření úcty a díků za jejich záslužnou práci.

Strakonické basketbalistky získaly v Českém poháru cenný kov

Přehraj video
Skvělého úspěchu dosáhly strakonické basketbalistky. V Českém poháru po velmi dobrých výkonech vybojovaly třetí místo. V závěru základní části basketbalové ligy se svěřenkyním Marcely Krämerové příliš nedařilo. O to příjemnějším překvapením bylo vystoupení strakonického družstva ve finálové fázi Českého poháru, která se předposlední únorový víkend konala v Hradci Králové. Tam Strakonice nejprve jednoznačně přehrály brněnský Valosun, když například Jitka Musilová konto soupeřek zatížila pětadvacetibodovým přídělem a Petra Reisingerová zaznamenala deset bodů a čtrnáct doskoků.

O vítězi okresního přeboru hokejistů stále není rozhodnuto

Přehraj video
Poněkud nepřehledná je situace v okresním přeboru hokejistů. Soutěž spěje ke svému závěru, a přesto zůstávají ještě tři kandidáti na konečné prvenství. Ty tam jsou doby, kdy okresní přebor na Strakonicku - až na jednu či dvě výjimky – zcela logicky znamenal účast výhradně týmů ze strakonického regionu. Jenže oproti loňsku už chybí Radomyšl, která bojuje v krajské lize. A okresní přebor letos nehrají ani Drahonice. Ty sice minulý rok vyhrály samotnou soutěž i okresní pohár, ale tentokrát Drahoničtí z rozehraného přeboru ještě na podzim pro malý počet hráčů odstoupili.

Strakonická televize vysílá nově i v rámci sítí UPC

A teď tu mám jedno upozornění. Zpravodajství Strakonické televize můžete nově sledovat i v digitálním vysílání kabelových sítí UPC v rámci programu TV Public. Před několika dny totiž právě TV Public v programovém balíku UPC nahradila zaniklou televizi Z1. Časy, ve kterých Strakonická televize vysílá na TV Public, najdete na našich internetových stránkách. premiéra nového zpravodajství je vždy ve středu přibližně v 16,45 hodin. (bob)

Rekonstrukce náměstí opět znesnadní průjezd centrem

S druhou fází rekonstrukce Velkého náměstí ve Strakonicích, která začne v těchto dnech, opět souvisí i různá dopravní omezení a uzavírky. Od začátku března se tak nedostanete na Velké náměstí v úseku od Bavorovy ulice po křižovatku s ulicí U Sv. Markéty. Ta bude uzavřena na konci března. Nezapomeňte tedy sledovat dopravní značení. (reg)

Startovací byty nejspíše přejdou do běžného bytového fondu

Startovací byty, které ve Strakonicích v ulici Stavbařů fungují od přelomu let 2002 a 2003 nejspíše změní svůj statut na nájemní. Zájem o tyto byty, které mají sloužit mladým rodinám, v současnosti klesá. Bytová komise proto navrhla radě města, aby startovací byty převedla do běžného bytového fondu. Nyní půjde návrh se souhlasným doporučením do zastupitelstva. V případě přijetí návrhu dojde ke zrušení statutu startovacích bytů k 15. březnu. Jedná se o 26 bytových jednotek, které budou po změně přednostně nabízeny seniorům. (reg)

Okolí kapličky na Virtě čekají úpravy

Hezčího okolí se v nejbližší době dočká kaplička na Virtě. Dojde k vybourání stávajících chodníků a odstranění laviček, pískoviště, pařezů a části živých plotů v ploše parku. Nové chodníky budou provedeny ze zámkové dlažby a kromě veřejného osvětlení a osvětlení kapličky přibude i nová dřevěná pergola. (reg)

Jihočeský taneční pár obhájil titul mistrů republiky

Vynikajícího úspěchu dosáhl taneční pár Martin Macoun a Romana Motlová, když obhájili titul mistrů České republiky v latinsko – americkém tanci. Pár, který tančí v kategorii Senior 1, se účastní především zahraničních soutěží. Na konci loňského roku si vytančili 10. místo na mistrovství světa ve Španělsku, ve světovém žebříčku jsou nyní na sedmém místě. V květnu čeká úspěšný pár jedna z největších tanečních soutěží na světě – v anglickém Blackpoolu. Martin Macoun pochází z Tábora a Romana Motlová je ze Strakonic. (reg)

Turistická rozhledna na Kuřidle se stavět nebude

Přehraj video
Před rokem jsme Vás informovali o plánované výstavbě rozhledny na vrchu Kuřidlo u Strakonic. Dnes je ale zřejmé, že se tato stavba neuskuteční. Proč? A vzdá se město myšlenky na rozhlednu definitivně? Odpovědi jsme hledali v následující reportáži.