Březen 2011

Budova bývalého kina Svět stále chátrá

Přehraj video
Stejně jako v jiných městech i ve Strakonicích najdeme dlouhodobě nevyužité chátrající objekty. K těm největším přímo v městském centru patří budova bývalého kina Svět.

Strakonická nemocnice získala prestižní akreditaci

Přehraj video
Strakonická nemocnice má pro své pacienty i zaměstnance dobrou zprávu. Podařilo se jí získat certifikát, který dokládá, že svoje klienty léčí kvalitně a přitom funguje efektivně.
Nemocnice ve Strakonicích získala prestižní akreditaci podle kritérií Spojené akreditační komise. Toto hodnocení dokládá, že nemocnice je schopna plnit požadavky kladené na zvyšování kvality. A to jak z pohledu zaměstnanců, tak i z hlediska pacienta. „Pro pacienty to znamená, že při svém pobytu v nemocnici, který není většinou příliš dobrovolný, nebudou poškozeni, že bude postupováno při jejich léčbě podle platných standardů a že péče nebude nijak omezena,“ uvedl Tomáš Fiala, ředitel Nemocnice Strakonice.

Jízda na kole pod vlivem alkoholu se může značně prodražit

Přehraj video
Teplejší jarní počasí láká ven k procházce nebo projížďce na kole. Jestliže ale máte v plánu během cyklovýletu zahnat žízeň například dobře vychlazeným pivem, tak vězte, že vás může čekat značně vysoká pokuta. A dokládají to i případy ze Strakonicka.

Hokejisté mají za sebou výbornou sezónu

Přehraj video
Strakonický hokej má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón v historii. Dařilo se mládežnickým celkům, ovšem vůbec největší radost připravili svým příznivcům muži, kteří po mnoha tuhých bojích nakonec uspěli také v kvalifikaci o II. ligu.

Členové výboru HC Strakonice odstupují ze svých funkcí

Členové dosavadního výboru HC Strakonice prostřednictvím otevřeného dopisu na internetových stránkách informovali, že po ukončení letošní sezóny a čtyřletého funkčního období odstupují z výboru a ze všech funkcí v HC Strakonice. Situací by se měla zabývat valná hromada klubu, která je plánována na konec dubna a která také rozhodne o novém vedení oddílu. (bob)

Provoz MHD stál téměř šest miliónů korun

Autobusy městské hromadné dopravy ve Strakonicích najezdily za loňský rok 179 660 kilometrů. Jejich provoz stál téměř šest miliónů korun, na jízdném se vybralo 1 320 000. Rozdíl z největší části doplatilo město. Podle odhadů najezdí autobusy letos o téměř dva tisíce kilometrů více, a to kvůli delším trasám, které si vyžádala rekonstrukce městského centra. (reg)

Obchodní dům Maják znovu ožije

Obchodní dům Maják na velkém náměstí, který je více než rok uzavřen, opět našel svého nájemce. Od léta tak budou moci strakoničtí občané a turisté opět nakoupit v centru města například značkové oblečení nebo posedět v kavárně. (reg)

Ve Strakonicích začal jarní úklid

Poslední březnové pondělí je oficiální datum zahájení jarního úklidu města. Na pracovníky Technických služeb Strakonice tak mimo jiné čekají odpadky, které lidé v zimě odhazovali do sněhu a které teď vytvářejí nevzhledná zátiší v neolistěných keřích. Celkový úklid města Strakonice je rozdělen na 34 pracovních dnů. (reg)

Dejte pozor na zloděje peněženek!

Od začátku března došlo ve Strakonicích k šesti krádežím peněženek. Policie upozorňuje na místa nejčastějšího výskytu zlodějů: jsou to například supermarkety nebo diskotéky. Nenechávejte proto své věci nikdy bez dozoru. Zároveň není vhodné mít u bankovní karty její PIN kód. (reg)

Strážníci namontovali další bezpečnostní řetízky

Další čtyři bezpečnostní řetízky namontovali starším lidem ve Strakonicích
strážníci městské policie. Jde o pokračování preventivního programu Senior, který městská policie pořádá již od roku 2003. Celkem strážníci namontovali bezplatně téměř 70 řetízků. (bob)