Leden 2014

Bez komentáře: strakoničtí basketbalisté zdolali Domažlice i Klatovy


Tým SKB Strakonice nastoupil poslední lednový víkend proti vedoucímu celku II. ligy z Domažlic. Po velmi dobrém výkonu svěřenci Milana Jandy zvítězili 64 : 60. V neděli pak Jihočeši bez problémů zdolali rovněž nováčka z Klatov 74 : 40.

Bez komentáře: vodní pólisté hráli se Slávií Praha


Vodní pólisté týmu Fezko Strakonice (bílé čepičky) odehráli dvojzápas proti celku Slavie Praha. V prvním utkání, z něhož jsou naše záběry, Jihočeši remizovali 11 : 11, na pokutové hody vyhráli 3 : 2. Druhé střetnutí skončilo vítězstvím Strakonic 16 : 15. (bob)

Zpravodajství STTV - 5. týden 2014

See video

Nejmenší občánci Strakonic dostávají do kolébky od města pětitisícový dar. Komponovaný pořad a výstava připomenou osobnost Josefa Režného. Vítězem halového turnaje v kopané se stal opět tým Petráškova pramene.

Ve Strakonicích obdarovávají miminka šeky


Ve strakonické porodnici se vloni narodilo 698 dětí, z toho 337 děvčátek a 361 chlapců. Nejčastější jména, která svým ratolestem dali jejich rodiče, byla u chlapců Jan, Tomáš a Jakub. U děvčat potom Terezka, Lucie a Anna. Několikrát v roce se důstojné vítání nových občánků v obcích a městech České republiky stalo zažitou tradicí. Nejinak je tomu ve Strakonicích, i když tady se rozhodli potěšit rodiče právě narozených dětí ještě o něco víc.

Lidé mají o opuštěné psy zájem


Šestnáct stovek čtyřnožců našlo azyl ve strakonickém útulku pro opuštěné a nalezené psy za více než šest let, kdy toto zařízení funguje. Šlo o zvířata různého věku – od pětidenních štěňátek až po staré psy. Navíc několika nakrytým fenám se štěňata narodila přímo v útulku.

Pořad a výstava připomenou osobnost Josefa Režného


V těchto dnech by se významný strakonický rodák a čestný občan města muzikant Josef Režný dožil 90 let. Osobnost světově uznávaného folkloristy, zakladatele Prácheňského souboru písní a tanců i Mezinárodního dudáckého festivalu připomene několik akcí.

DDM nabízí program na prázdniny


Hledáte smysluplné využití volného času pro školáky během jarních prázdnin? Jedním z řešení je nabídka strakonického domu dětí a mládeže. Volná místa dosud zůstávají na lyžařský zájezd na šumavský Špičák, který se koná od 2. do 7. února. Zajímavý program bude připraven i pro jednotlivé dny: například na pondělí 3. února je plánována exkurze do Přírodovědné stanice v Horažďovicích, na úterý pak Den plný her v Centru ekologické výchovy na Podskalí a středeční prázdninové hrátky čekají na zájemce i na základně DDM v ulici Na Ohradě. Bližší informace o programu a volných místech získáte na telefonním čísle 383 322 216 nebo přímo v Domě dětí a mládeže ve Strakonicích.

Prvenství v turnaji obhájil Petráškův pramen


Suverénním způsobem prošel seniorský tým Petráškova pramene halovým turnajem firmy Ekonomické služby – BH v kopané. V deseti zápasech ztratil pouhý bod a zaslouženě obhájil loňské prvenství.
Ve žlutých dresech hrající Petráškův pramen, jehož kádr tvoří řada bývalých hráčů z vyšších soutěží, v celém průběhu turnaje dokazoval, že je nejfotbalověji působícím týmem. Přestože v několika zápasech musel se svými soupeři urputně bojovat, nakonec zvítězil s velkým devítibodovým náskokem, vstřelil nejvíce branek a nejméně jich inkasoval. A v čem spočívá tajemství vítězné šňůry Petráškova pramene? „Hlavně už hrajeme nějaký pátek spolu, takže jsme sehraní, chodíme si pravidelně zahrát.,“ prozradil tajemství úspěchu gólman Jiří Prokeš.

Zora Jilečková ukončila sportovní kariéru


Strakonická basketbalistka Zora Jilečková vzhledem k dlouhodobým zdravotním problémům se zády ukončila aktivní kariéru. Tato 194 centimetrů vysoká podkošová hráčka, která na jihu Čech působila necelé čtyři sezóny, odehrála svůj poslední mistrovský zápas v polovině ledna proti týmu DSK Basketbal. Zora Škrabalová – Jilečková začínala s profesionálním basketbalem v zahraničí, hrála převážně ve Španělsku a po svém návratu do České republiky v roce 2010 patřila do základního kádru strakonického družstva. Před dvěma lety si v dresu české reprezentace zahrála i na mistrovství Evropy. Strakonický dres Zora Jilečková naposledy symbolicky vysvlékne v sobotu 1. února v 16 hodin před utkáním s Karlovými Vary. (bob)

Senioři mohou vidět vysílání Strakonické televize

S novou službou v těchto dnech přichází Infocentrum pro seniory ve Strakonicích. Zájemcům ve svých prostorách v ulici U sv. Markéty nabízí možnost zhlédnout aktuální i archivní zpravodajství Strakonické televize. Infocentrum pro seniory je otevřeno od pondělí do pátku mezi 10. až 12. a 13. až 16. hodinou.