Červen 2014

Zpravodajství STTV - 27. týden 2014

See video

V červenci začnou stavební úpravy spojovacího krčku Základní školy Dukelská. Netradiční výstava Sochy pro park oživila Rennerovy sady ve Strakonicích. Jihočeští profesionální hasiči se utkali při krajské soutěži v požárním sportu.

Přidejte se k nám na Facebooku

Základní škola Dukelská se zbaví azbestové zátěže


Základní škola Dukelská ve Strakonicích ještě letos vyřeší jeden z dlouhodobých problémů. Během prázdnin totiž začnou stavební úpravy, které spojovací krček mezi starou a novou budovou školy zbaví nadlimitního množství azbestu a jiných škodlivin.

Letní skautský tábor v roce 1969


Dokument z archivu Strakonické televize přibližuje atmosféru na táboře strakonických skautů, který se konal v létě 1969 ve Velharticích na Klatovsku.

Umělecká díla oživila Rennerovy sady


Strakonické Rennerovy sady se po roce opět proměnily ve výstavní síň pod širým nebem. Druhý ročník akce Sochy pro park stejně jako vloni připravilo občanské sdružení Sunshine Cabaret.

Účastníci průvodu oslavili letní slunovrat


Dalším způsobem, jak zpestřit společenský život ve Strakonicích prostřednictvím nezávislé kultury, byla i takzvaná Slavnost bylin, která se konala 24. června. Oslava letního slunovratu, začala pestrobarevným průvodem dětí, dospělých a loutek, muzikantů i všelijakých kejklířů z Bavorovy ulice, přes Velké náměstí až k parčíku u hotelu Bavor. Tamější altán se pak proměnil v improvizovanou divadelní scénu a zájemci mohli zhlédnout pohádku Co bylo na konci trubičky, kterou napsal Ondřej Fibich…. (bob)

Profesionální hasiči závodili v požárním sportu


Výborné výkony byly k vidění při krajské soutěži hasičského záchranného sboru v požárním sportu, která se konala ve Strakonicích. A v silné konkurenci se neztratili ani domácí borci.

Interiéry strakonické nemocnice zpestřily nástěnné malby

Roztomilé nástěnné malby zdobí od konce června interiér dětských ambulancí ve strakonické nemocnici. O veselé prostředí se zde dětem a personálu postaral Nadační fond herečky a spisovatelky Zdeňky Žádníkové. Kromě jiného i jeho přičiněním vznikly pestrobarevné obrázky výtvarníka Libora Škrdlíka. Nejde o první počin zmíněného nadačního fondu ve Strakonicích. Netradiční výtvarnou výzdobu v minulosti získalo i dětské, neurologické a gynekologicko-porodnické oddělení. (bob)

Postižení umělci vystavují v Galerii pod širým nebem

Novinky hlásí Galerie pod širým nebem v Želivského ulici ve Strakonicích. K vidění jsou zde výtvarné práce klientů Denního stacionáře pro mentálně postižené děti, mládež a dospělé.
Výstava potrvá do 26. července. (bob)

Expozice přibližuje legendární motocykly ČZ

Zajímavým tipem na prázdninový výlet může být návštěva Muzea historie ve strakonické firmě ČZ. Expozice kromě jiného přibližuje dnes již legendární motocykly, motokola i další produkty této značky, které v minulosti tvořily výrobní sortiment jihočeské firmy. Výstava je během prázdnin přístupná každé úterý vždy od 8 do 14 hodin. Návštěvu je nutno objednat předem na telefonních číslech 383 342 237 nebo 725 973 642. (bob)