Září 2015

Václavská pouť

See video

Strakonická pouť patří k největším v regionu. Letos na ni přijelo 380 stánkařů, kteří měli své plátěné obchůdky na 1,8 kilometru dlouhé trase. Nově se usídlili také na Velkém náměstí. Pěkné počasí opět přilákalo velké davy lidí i z okolí Strakonic.

Zpravodajství STTV - 40. týden 2015

See video

Modernizace strakonického nádraží byla slavnostně ukončena. Šestá křižovatka ve městě byla postavena v rekordně krátkém čase. Již po desáté se ve Strakonicích uskutečnil Evropský den bez aut. Pozitivní ohlas na vysílání naší televize přišel až ze zámoří. V Rytířském sálu strakonického hradu proběhl křest knihy Dušana Vávry. Pozvánka: První výstava světové známého fotografa Steve McCurryho právě ve Strakonicích. Agentura CzechTourism zařadila do soutěže DestinaCZe 2015 Vodní mlýn Hoslovice.

Zpravodajství STTV - 39. týden 2015

See video

O prázdninách se do škol nastěhovali stavbaři. Nultý ročník kulturního festivalu Strakonice nejen sobě se vydařil. Mateřské centrum Beruška slaví deset let. Pozvánka: Výstava Ladislava Marii Wagnera s názvem Doteky. Sport: Reprezentanti strakonického regionu dosáhli na medaile na MČR v metané na asfaltu. Strakoničtí házenkáři se snaží probudit v dětech větší zájem o aktivní sport.

Zpravodajství STTV - 38. týden 2015

See video

Na městském úřadě ve Strakonicích byl uveden do chodu zvukový majáček pro nevidomé občany. Ve městě byl zahájen několikadenní kulturní festival Strakonice nejen sobě. Na strakonickém letišti v Lipkách přistálo legendární letadlo Jana Antonína Bati. V Rennerových sadech se po jedenácté konal ADRA den pro děti. Pozvánka: Strakonicemi na dopravním prostředku poháněném vlastní silou. V Maltézském sále probíhá výstava Václava Holoubka Ohlédnutí. Sport: Petr Chládek získal zlato na ME v parašutismu.

Strakonice nejen sobě 2015 - zahájení 10.9. 2015

See video

Krátká reportáž bez komentáře z prvního dne nultého ročníku festivalu Strakonice nejen sobě.

Zpravodajství STTV - 37. týden 2015

See video

Ve strakonických základních školách přibývají žáci. O příměstské tábory domu dětí byl opět zájem. Na romantickou vycházku za úplňku přišlo šest set lidí. Proběhly první taneční pod vedením Romany Motlové. V parku za hradem u busty dudáka Josefa Režného byla nainstalována pamětní deska. Sport: Extraliga České republiky v požárním útoku se konala v Zahorčicích. Seriál: Archeologické nálezy na území Strakonic - čtvrtý díl.