Březen 2016

Zpravodajství STTV - 13. týden 2016

See video

Skončil 51. ročník loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice. Legionářský vlak začal letošní pouť ve Strakonicích. Český herec, spisovatel a scenárista Zdeněk Svěrák se dožívá významného jubilea. Galerie ARTWALL uvedla neobyčejnou výstavu Jakuba Pádeckého Dál a vejš. Sport: turnaj v ledním hokeji.

Zpravodajství STTV - 12. týden 2016

See video

Ve strakonickém kulturním domě se uskutečnil sedmý ročník Společenského večera pro záchranáře. V kapitulní síni strakonického hradu se její návštěvníci setkají s Velikonočním příběhem. Hoslovický mlýn zahájil sezónu velikonočními tradicemi. Cenu starosty města dostal Josef Vávra za dlouholetou práci pro město. Sport: házená, vodní pólo, hokej osmých tříd.

51. krajská loutkářská přehlídka Skupovy Strakonice byla zahájena

See video

Více o loutkářské přehlídce se dozvíte zde: http://www.kultura.strakonice.cz/. V rámci loutkářské přehlídky bude otevřena od 12. 03. - 20. 03. 2016 v sále U Kata prodejní výstava loutek Vlastimila Růžičky

Otázky pro Anetu Langerovou

See video

Rozhovor s Anetou Langerovou, která vůbec poprvé koncertovala ve Strakonicích v rámci turné Na Radosti. O svém novém albu Na Radosti říká: "Písně inspirované místem, kde se zastavil čas a s ním i osudy lidí, kteří tam žili. To místo jsme si zamilovali, okouzlilo nás a vtáhlo do příběhů, které chceme vyprávět."

První letošní zastávkou Legiovlaku jsou Strakonice

See video

Legiovlak je ambiciózní projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií. Vlak křižuje od května 2015 celou Českou republiku a jeho cesta skončí až v roce 2020. Více se dozvíte zde: http://csol.cz/domains/csol.cz/index.php/legiovlak

Zpravodajství STTV - 11. týden 2016

See video

Vojáci V Lipkách si připomněli 17 let, které uplynuly od našeho vstupu do NATO. Ženám k svátku zatančily děti ze Čtyřlístku. Aneta Langerová poprvé koncertovala ve Strakonicích. Město Strakonice se zapojilo do kampaně Vlajka pro Tibet. V zastupitelstvu města došlo ke dvěma změnám. Vojáci 25. protiletadlového raketového pluku předali finanční dar Základní a mateřské škole speciální. Sport: Florbal a prvoligové basketbalistky.

Aneta Langerová přivezla do Strakonic radost

See video

Vůbec poprvé se Aneta Langerová přestavila strakonickým divákům a to v rámci turné spojeného s novým albem Na Radosti. Na rozhovor s Anetou se můžete těšit v 11. týdnu zpravodajství Strakonické televize.

Zpravodajství STTV - 10. týden 2016

See video

Strakoničtí dětští zastupitelé uspěli v evropské ceně prevence kriminality. Domácí loutkáři se chystají na Skupovy Strakonice. Nové informace o vodní elektrárně u Pětikolského jezu. Pozvánka: Do Strakonic přijede 15. března Legiovlak. V maltézském sále vystavuje Dalibor Říhánek. Sport: házená, florbal, basketbal

Strakoničtí házenkáři porazili Sokol Přerov 36:27

See video

HBC Strakonice sehrálo na domácí půdě další vítězný zápas. Výsledkem 36:27 skončilo třinácté kolo prvoligové soutěže proti slabšímu Přerovu.