Duben 2016

Pozvánka: Čísi svět Kamily Berndorffové

See video

Vernisáž: "Čísi svět" - Výstava fotografií z Indie (3. květen 2016, 17:00, Maltézský sál)
"Chcete-li plout po hladině oceánu Pravdy, pak musíte sama sebe zrušit."
Mahátma Gándhí

Vystavované fotografie jsou zlomkem z rozsáhlého souboru, na kterém fotografka začala pracovat na sklonku roku 2013 při své cestě po Indii. Inspirací pro ni byla kniha spisovatelky Edy Kriseové Čísi svět, od níž se jí dostalo laskavého svolení použít tohoto názvu i pro fotografický soubor.

Zpravodajství STTV - 17. týden 2016

See video

V nemocnici se konala celostátní soutěž mediků. Prácheňáček oslavil 35 let. Kapela BAGS pokřtila čtvrté plnohodnotné CD. Pozvánka: výstava fotografií Čísi svět Kamily Berndorffové.

Zpravodajství STTV - 16. týden 2016

See video

Stavební úřad zastavil územní řízení týkající se stavby malé vodní elektrárny. Na Jezárkách se závodilo ve sportovní chůzi s dětskými kočárky. Studenti písecké filmové školy budou natáčet ve Strakonicích další film. Ve strakonickém kulturním domě se uskutečnil již 13. ročník Tattoo Jamu. Sport: Florbal, badminton, basketbal.

Strakonická kapela BAGS pokřtila nové CD Myšlenka

See video

Více uvidíte v naší reportáži v 17. týdnu zpravodajství Strakonické televize.

Strollering - závody kočárků poprvé ve Strakonicích

See video

10. dubna v 15:00 odstartovaly na 51 místech České republiky již páté Strolleringové závody nebo-li závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Vůbec poprvé se uskutečnily také ve Strakonicích

Pozvánka: Strakonická kapela BAGS pokřtí nové CD s názvem Myšlenka

See video

15. dubna v domě kultury od 19:30
Oficiální text kapely: "Je to tady!! Po dlouhých třech a půl letech vydáváme desku. Velký a jedinečný křest ve strakonickém kulturáku. Čekejte skvělý zvuk, úžasnou lightshow a zajímavé hosty. Když to dobře dopadne, čekejte ještě jedno překvapeni. "

Zpravodajství STTV - 15. týden 2016

See video

Pracejovická vodárna byla slavnostně uvedena do provozu. Největší obraz světa je poprvé prezentován ve Strakonicích. V muzeu vypráví svůj příběh řeka Otava. Záporný postoj vedení strakonické radnice k výstavbě elektrárny se nezměnil. Pozvánky: Myšlenka je název nového CD kapely BAGS, které bude pokřtěno na koncertě kapely 15. dubna od 19:30 v domě kultury. 16. dubna od 18:00 začíná v domě kultury oslava 35 let dětského folklórního souboru Prácheňáček. Vyšlo nové číslo regionálního měsíčníku o ochraně přírody Kompost. Sport: Strakonice mají úspěšné reprezentanty v Paraski. Motorkáři zahájili sezónu tradiční akcí Vykopání pincka.

Zpravodajství STTV - 14. týden 2016

See video

Ve Strakonicích vojáci nacvičují první pomoc v bojových podmínkách - Combat Lifesaver. Skončil první ročník soutěže pro mladé čtenáře Lovci perel. Parkinsonova nemoc ohrožuje i mladé lidi. 11. dubna si připomínáme Celosvětový den Parkinsonovy nemoci. Sport: Vodní pólisté porazili Slavii Praha 20:14.

11. dubna je Světový den Parkinsonovy nemoci

See video

11. dubna, roku 1755 se v Londýně narodil James Parkinson, kterého nejvíce proslavil v roce 1817 Esej o třaslavé obrně. V tomto díle popisuje onemocnění, které se později stalo známé jako Parkinsonova choroba. V naší reportáži se dozvíte něco více o této stále nevyléčitelné nemoci a dále o sdružování tzv. "parkinsoniků" nejen na Strakonicku.

Combat Lifesaver - zdravotnický výcvik ve Strakonicích

See video

Strakonice patří mezi pět certifikovaných školících středisek Armády ČR. Výuku zde přednostně absolvují příslušníci vzdušných sil armády, kteří se připravují na zahraniční mise.