Květen 2016

Zpravodajství STTV - 22. týden 2016

See video

Městská policie kontrolovala dětská hřiště a pískoviště. Rennerovy sady jsou ve Strakonicích již 180 let. Dětský domov ve Volyni oslavil 65. výročí. Projekt poznej svého souseda pokračuje. Strakonické Podskalí dostalo po mnoha letech opět podobu městské plovárny. Sport: Můj první gól se jmenuje náborová akce pro malé fotbalisty.

Zpravodajství STTV - 21. týden 2016

See video

Z volyňské divadelní přehlídky postoupily na Jiráskův Hronov čtyři inscenace. Den se strakonickým raketovým plukem přilákal hodně návštěvníků. Dům dětí a mládeže uspořádal Westernový den. Sport: házená, rybářské závody.

Divadlo Letí - Anna Polívková a Petr Vaněk

See video

Jedním z hostů letošního volyňského pikniku bylo profesionální Divadlo Letí, které se věnuje výhradně současné dramatice. Na celostátní amatérské přehlídce se v intimní komedii australského autora Declana Greena 8GB TVRDÝHO PORNA představili Anna Polívková a Petr Vaněk. Jak po představení Strakonické televizi řekli, práce neprofesionálních divadelníků si váží.

Zpravodajství STTV - 20. týden 2016

See video

Studenti VOŠ & SOŠ & SOŠŘaS uspěli v republikových soutěžích. Malí hasiči soutěžili v Otavském plamínku. Ve Volyni skončila přehlídka amatérských činoherních a hudebních divadel. Ve strakonickém kulturním domě se uskutečnil 12. ročník Prácheňského ošetřovatelského dne. Sport: Pootavský letní biatlon.

Swingové odpoledne Na Dubovci

See video

O dobovou atmosféru při oslavách vítězství nad fašismem se postaral orchestr Ježkovy stopy, dobová módní přehlídka a třeba výstava historických motocyklů.

Zpravodajství STTV - 19. týden 2016

See video

Strakoničtí si připomněli ukončení druhé světové války na Dubovci. Konvoj svobody projel městem. Vojáky V lipkách navštívil nový náčelník Generálního štábu Armády ČR. V Maltézském sále strakonického hradu vystavuje své fotografie z Indie blatenská fotografka Kamila Berndorffová. Ve Volyni začal 25. ročník Celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla Piknik. Upozornění - změna termínu prezentace Technologický park Strakonice.

Strakonicemi projela kolona historických vozidel z druhé světové války

See video

V rámci květnových oslav konce 2. světové války projela ve čtvrtek 5.5. 2016 Strakonicemi kolona historických vozidel.

Zpravodajství STTV - 18. týden 2016

See video

Letošní turistická sezóna byla zahájena na strakonickém hradě. Talentovaný fotograf Petr Beneš vystavuje na ArtWallu. Strakonice se budou ucházet o zápis do české knihy rekordů prezentováním nekonečného plátna na nábřeží řeky Otavy. Ministr zdravotnictví Němeček předal čestná uznání vítězům soutěže Medik roku, jejíž druhý díl se konal ve strakonické nemocnici. O změnách v silničním zákoně o pohybu cyklistů jsme si povídali s šéfem dopravní policie Petrem Kukrálem. Rozhovor: Simona Stašová bere jihočechy jako svou rodinu a ve Strakonicích se ji líbí. Sport: házená, vodní pólo