Červenec 2016

Zpravodajství STTV - 30. týden 2016

See video

Nový archeologický výzkum slovanského hradiště na Kněží hoře u Katovic přinesl několik významných objevů. Strakonická Vendetta představila na štěkeňském zámku novou hru. Co by si návštěvníci Mezinárodního dudáckého festivalu neměli nechat ujít, jsme se zeptali ředitele MěKS Františka Christelbauera. Sport: Na Křemelce se uskutečnil Romský fotbalový turnaj.

Zpravodajství STTV - 29. týden 2016

See video

Civilizovaný svět odsuzuje další teroristický útok ve Francii. Strakonice mají nové workoutové hřiště. Co by nám nemělo ujít na Mezinárodním dudáckém festivalu? Město pořádá soutěž Strakonice kvetou. Jazzový trumpetista Laco Deczi zahrál na strakonickém hradě. Vladimíra Zborníková a Pavel Macák vystavují v Maltézském sále strakonického hradu. Sport: Roadshow Jižní Čechy olympijské 2016.

Zpravodajství STTV - 28. týden 2016

See video

Strakonice jako první město v republice začalo vyplácet prospěchová stipendia žákům druhého stupně základních škol. Výročí upálení Mistra Jana Husa si lidé připomněli u jeho památníku v Rennerových sadech. Peníze z Pejskiády pomůžou opouštěným psům. V galerii pod širým nebem vystavuje fotograf Pavel Drdel. Vyšla nová kniha Zadudej, dudáčku, zadudej. V rámci výstavy Svět rudého muže proběhla indiánská muzejní noc. Základní škola Dukelská oslavila šedesátiny. V pořadu Kdo si hraje, nezlobí se v domě kultury představily strakonické dětské pěvecké sbory. Sport: Starší přípravka FK Junior je přeborníkem okresu.

Zpravodajství STTV - 27. týden 2016

See video

Z bývalé přádelny má být technologické centrum. 190 let uplynulo od založení Základní školy ve Střelských Hošticích. Plovací molo na Podskalí bylo slavnostně otevřeno.