Říjen 2016

Zpravodajství STTV - 44. týden 2016

See video

Výročí vzniku Československé republiky si lidé připomněli u pomníku padlých ze světových válek. V rubrice Lidé kolem nás vám představíme výtvarníka a světoběžníka Jiřího Mášku. Po úspěchu Lukáše Krpálka vzrostl zájem o judo i ve Strakonicích.

Zpravodajství STTV - 43. týden 2016

See video

Ve Strakonicích dopadly testy na HIV dobře. V Lovecké baště se účastníci tanečního kurzu učili správně stolovat. Ve městě dojde k rozšíření sběrného systému o speciální nádoby na bioodpady. Alžběta Vlášková vystavuje v Maltézském sále strakonického hradu. Smíšený pěvecký sbor Hlasoň oslavil pětileté výročí. Sport: Strakoničtí házenkáři porazili doma Ostravu.

Zpravodajství STTV - 42. týden 2016

See video

Cvičný výbuch pyrotechniky v bývalé přádelně Fezka prověřil záchranné složky. První oranžový přechod pro chodce je u teplárny. Lidé uklízeli odpadky na Šibeničním vrchu. Proběhl den otevřených dveří v denním stacionáři pro mentálně postižené. V galerii pod širým nebem vystavuje Jaroslav "Rejžák" Rejžek. Sport: Hokejisté prohráli s Humpolcem 2:5.

Výbuch v přádelně prověřil záchranáře

See video

V přádelně se konala nepovolená technopárty a při neopatrné manipulaci s pyrotechnikou došlo k výbuchu. Zraněné hrálo přes 50 figurantů ze strakonického gymnázia s různými zraněními. Rozsáhlou reportáž, kde se dozvíte více o této akci uvidíte ve zpravodajství 42. týdne Strakonické televize.

Zpravodajství STTV - 41. týden 2016

See video

Víkendové volby rozhodly, kdo usedne do křesel v jihočeském zastupitelstvu. Hasiči při taktickém cvičení zasahovali v radošovickém kulturním domě. U kostela sv. Markéty se neformálně sešli lidé při vzpomínce na Václava Havla. V novém ateliéru Variace proběhla první vernisáž k výstavě obrazů. Sport: Kolem Kuřidla se běžel Memoriál Františka Kováře

Zpravodajství STTV - 40. týden 2016

See video

Na strakonické radnici přivítali další nové občánky. Strakonice se připojily k Evropskému dnu bez aut. Na Křemelce byl uveden do provozu nový plavecký bazén pro děti a kojence. V domě kultury se poprvé uskutečnil nejstarší mezinárodní festival dokumentárních filmů. Sport: Hokejisté prohráli s HC Tábor. FK Junior si poradil se Smetanovou Lhotou.