Květen 2017

Zpravodajství STTV - 22. týden 2017

See video

Tržnice U sv. Markéty v samotném centru města nefunguje podle představ návštěvníků. V letošním roce dojde k rekonstrukci ulice Švandy Dudáka. Ve Strakonicích se uskutečnil další ročník hudebního festivalu country a bluegrassové muziky Jamboree 2017. Sport: Domácí volejbalisté porazili České Budějovice B 3:0 a vedou tabulku. Jihočeský rallycrossový závodník Roman Častoral sbírá jeden vavřín za druhým.

Zpravodajství STTV - 21. týden 2017

See video

Sedmnáct starostů a jeden krajský zastupitel odeslali dopis ministru dopravy Danu Ťokovi, ve kterém vyjadřují obavy z plánovaného zpoplatnění silnice I. třídy I/20. Mateřská školka v Holečkově ulici se zapojila do akce Týden s prarodiči. Proběhl druhý ročník divadelní přehlídky dětských souborů Strakáček. Artwall - galerie pod širým nebem slaví pět let a čeká ji revitalizace. Sport: V letním kině se konaly dřevorubecké závody. V obloukové hale proběhlo druhé kolo krajské ligy v karate.

Zpravodajství STTV - 20. týden 2017

See video

Obyvatelé Strakonic si Na Dubovci připomněli 72. výročí ukončení 2. světové války. Ve městě proběhl poprvé projekt Noc literatury. V areálu plaveckého stadionu se uskutečnil jubilejní 10. ročník dětské soutěže Otavský Plamínek. Šedesát let soužití manželů ze Strakonic a oslava diamantové svatby. Sport: Házenkáři vyhráli první ligu a bojují o Extraligu.

Zpravodajství STTV - 19. týden 2017

See video

Zástupci měst a obcí nesouhlasí se zpoplatněním silnice I/20. 25. protiletadlový raketový pluk má nového velitele. Proběhlo tradiční vítání turistické sezóny. Na hradě vystavují strakoničtí fotografové. Strakonicemi projela kolona historických válečných vozidel.

Zpravodajství STTV - 18. týden 2017

See video

Do Strakonic přijel Preventivní vlak bezpečné železnice. Nejen vojáci, ale i zástupci města a další hosté se rozloučili s velitelem 25. protiletadlového raketového pluku plukovníkem Vladimírem Barcou. Skončil XIII. ročník Mezinárodního festivalu zdravotně postižených Salve Caritas Salve Vita. Miroslav Šobr získal významné novinářské ocenění za projekt Zahradou poznání. V rekreační zóně na Podskalí byl slavnostně otevřen bosý chodník. Pozvánka: Výstava Fotografové Strakonice 2017.