Červenec 2017

Zpravodajství STTV - 31. týden 2017

See video

O příměstské tábory ve Strakonicích je velký zájem. Vedení radnice se snaží řešit dlouhodobě havarijní a neuspokojivý stav chodníků v některých částech města. Starosta města reaguje na negativní ohlasy reportáže o stavbě mešity z roku 2009. Proběhl dětský den v hoslovickém mlýně. Strakoničtí důchodci trénují na seniorské sportovní hry. Proběhl první ročník minifestivalu poezie nazvaný Básnící na hrad.

Zpravodajství STTV - 30. týden 2017

See video

Strakoničtí hasiči pomáhali při kroužkování čápů ve Volyni. Země zadumaná se jmenuje výstava obrazů Jana Samce. Ve Štěkni proběhly Selské jízdy. Strakoničtí vojáci se zúčastnili cvičení Tobruq Legacy 2017. Ondřej Fibich představil výstavu Osm dílů tajemství.

Zpravodajství STTV - 29. týden 2017

See video

Další setkání občanů Strakonic s vedením města bylo na téma oprav ulic ve městě. Filmový režisér Václav Matějka pokřtil v rodných Katovicích svou knihu Jak se hledá perla. Uskutečnila se již tradiční Procházka městem za magického úplňku. Petr Borovička vystavuje v galerii pod širým nebem. Dům dětí a mládeže posloužil jako plocha pro legální graffiti.

Zpravodajství STTV - 28. týden 2017

See video

Školáci základních škol dostali prospěchová stipendia. Senioři se vyjadřovali k životu ve městě. Chirurgické oddělení strakonické nemocnice má od 1. července nového primáře Radka Chalupu. Rozšířená sportovní reportáž: Sedmnáctý celostátní sraz odboček Odboru přátel SK Slavia Praha.

Zpravodajství STTV - 27. týden 2017

See video

V bývalé přádelně na Dubovci vznikl nový prostor pro tanečníky. Proběhla tradiční Pivovarská pouť. Šestý ročník dětského dne se uskutečnil na strakonickém letišti. Karel Skalický představuje knihu Obrazy z dějin Strakonic. Žáci devátých tříd byli pasování na absolventy. Strakonice se na jeden den staly hlavním městem slávistů.