Říjen 2018

Zpravodajství STTV - 44. týden 2018

See video

Také ve Strakonicích vyvrcholily oslavy stého výročí vzniku republiky. Listopadový termín ustavujícího strakonického zastupitelstva byl kvůli napadení voleb u krajského soudu odložen. Na Velkém náměstí zatančila maorská kulturní skupina Whakaari Rotorua z Nového Zélandu. Sport: Strakonické basketbalistky čekají na první body.

Zpravodajství STTV - 43. týden 2018

See video

Strakoničtí vojáci vyrazili do Norska na největší cvičení NATO za uplynulých 10 let. Protidrogový vlak Revolution Train navštívil při své československé podzimní tour i Strakonice. Proběhl již třetí ročník sportovních her pro seniory. Jubilanti se sešli v kulturním domě. Kulturní pozvánky: Kapela Šafrán slaví 40 let. Pozvánka na Slovoslet - festival poezie a mluveného slova.

Zpravodajství STTV - 42. týden 2018

See video

Letošní komunální volby ve Strakonicích skončily výrazným vítězstvím Strakonické veřejnosti. Jak výsledky voleb vnímají lídři politických stran, které se dostaly do nového městského zastupitelstva, a jak je vnímá jeden z místostarostů, který radnici opouští, bylo tématem naší ankety i krátkého rozhovoru s lídrem vítězné strany Břetislavem Hrdličkou. Stému výročí česko-ukrajinských vztahů je věnován mimořádný festival akvarelové tvorby v Maltézském sále a v sále u Kata.

Zpravodajství STTV - 41. týden 2018

See video

Ve dnech 5. a 6. října proběhly komunální volby. Severní dopravní půloblouk byl slavnostně otevřen. Pivovar má v meziročním srovnání o 4% vyšší výstav. Václavská pouť je považována za jednu z největších v republice. Sport: Strakoničtí hokejisté vyšli za obhajobou titulu úspěšně. Házenkáři nastoupili do bojů o návrat do extraligy.

Zpravodajství STTV - 40. týden 2018

See video

Severní dopravní půloblouk byl slavnostně otevřen. V Rytířském sálu byli oceněni policisté, kteří významně reprezentují PČR. Bylo otevřeno nové parkoviště Beranův dvůr. U příležitosti stého výročí republiky vysadili zástupci strakonické rady seniorů lípu v lokalitě discgolfového hřiště. Ve Strakonicích proběhl další ročník charitativního běhu Sportem proti Rakovině. Sport: Šachový oddíl TJ ČZ Strakonice uspořádal turnaj Strakonický Rumpál. Týmy šesti nejpopulárnějších kolektivních sportů se sešly s vedením měšťanského pivovaru.