Únor 2022

Zpravodajství STTV - 9. týden 2022

See video

Strakoničtí vojáci se vrátili z úspěšné zahraniční mise v Litvě. Starosta Strakonic Břetislav Hrdlička odsoudil ruskou invazi. Rada města zaujala jednotné stanovisko k napadení Ukrajiny. „Masopust po česku“ tak se jmenuje výstava strakonického fotografa Františka Zemena, která byla zahájena v německém Mnichově. Sport: anketa Nejúspěšnější sportovec roku 2021.

Město pomáhá Ukrajině

See video

Město pomáhá Ukrajině - ubytování a materiální pomoc

Vyjádření starosty k situaci na Ukrajině

See video

Rada města Strakonice odsoudila vstup ruských vojsk na Ukrajinu.

Zpravodajství STTV - 8. týden 2022

See video

Také ve Strakonicích způsobila škody silná vichřice, která se minulý týden přehnala nad územím České republiky. Ve Strakonicích se u příležitosti mezinárodního týdne manželství uskutečnila výstava Nely Korbelové nazvaná "Když se nikdo nedívá, aneb Manželství za zavřenými dveřmi". V rámci projektu Artwall Strakonice se na realizaci výstavy podílela Mana - apoštolská církev Strakonice. Zatím poslední diamantová svatba v obřadní síni strakonického hradu se uskutečnila 11. 11. 2021. Šedesát let společné cesty jistě patří k významným výročím manželů, kteří už našli recept, jak obstát v dobrých i méně dobrých chvílích života. Sport: Velká cena Strakonic v krasobruslení, anketa Sportovec roku 2021.

Zpravodajství STTV - 7. týden 2022

See video

Krytý plavecký bazén byl po velké rekonstrukci otevřen. První plavce zde přivítali na svatého Valentýna, 14. února. Město má zájem na vybudování nového komunitního centra v objektu bývalého Fezka č.p. 1415 na Ostrově. Řidiči na Strakonicku způsobili v loňském roce celkem 29 dopravních nehod pod vlivem alkoholu a stále častěji i drog. Sport: Přípravný zápas FK Junior Strakonice - Sk Otava Katovice pohledem trenérů obou mužstev.

Zpravodajství STTV - 6. týden 2022

See video

V očkovacím centru bylo během roku aplikováno už sto tisíc vakcín. Z ulic města mizí nepojízdná auta bez technické prohlídky. Česká televize připravuje reportáž o Rudolfu Beranovi, na které se podílela také Strakonická televize. Obsah krabice od bot, kterou někdo zanechal na autobusové zastávce, šokoval nejen zvědavou kolemjdoucí ženu, ale i městské strážníky. Strakoničtí kriminalisté zadrželi dva dealery drog ze Strakonicka. Ti byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvojice mužů distribuovala kokain. Sport: Divizní florbalisté propadli v tabulce na páté místo.