Květen 2022

Zpravodajství STTV - 22. týden 2022

See video

Cenu starosty města Břetislava Hrdličky převzala Marcela Štveráková za celoživotní práci pro spolek diabetiků, Český červený kříž a strakonické seniory. Nezisková organizace Prevent 99 ve spolupráci s Českou společností AIDS pomoc uspořádala ve Strakonicích bezplatné testování na infekční přenosné choroby. Poučné "Putování z pohádky do pohádky" na dopravním hřišti u Základní školy Jiřího z Poděbrad připravili pracovníci odboru dopravy společně s městskou policií. "Harfa ve sněhu" s Valérií Zawadskou byl první večer poezie v nově renovovaném sálku městského kulturního střediska. Sport: Již 15. ročník dětské hasičské soutěže Otavský Plamínek se uskutečnil na Křemelce v letním areálu plaveckého stadionu.

Zpravodajství STTV - 21. týden 2022

See video

Tradičním lákadlem pro milovníky nejen vojenské historie byl další Den s 25. protiletadlovým raketovým plukem, který se konal na strakonickém letišti V Lipkách. V areálu plaveckého stadionu se uskutečnila Okresní soutěž mladých zdravotníků ze základních škol I. a II. stupně. Sport: O postupu strakonického týmu mezi házenkářskou elitu rozhodl druhý barážový zápas tentokrát ve strakonické hale. Domácí prvoligový tým v ní před 380 diváky porazil extraligové Hranice o potřebné dva góly, a tak se na podzim bude ve Strakonicích opět hrát extraliga.

Zpravodajství STTV - 20. týden 2022

See video

Strakoničtí vojáci se připravují na největší cvičení protivzdušné obrany v rámci NATO. Cvičení se uskuteční v červnu na území Polska, Litvy, Lotyšska a Estonska. Barvám Neutečeš byla akce plná barev, skvělé nálady, přátelství, společně stráveného času a nezapomenutelných zážitků! V černé kuchyni Muzea středního Pootaví a ve Šmidingerově knihovně je pro veřejnost otevřena absolventská výstava výtvarného oboru ZUŠ Strakonice. Vrátíme se ještě do Panské zahrady, ve které se 30. dubna slétly čarodějnice. Odpolední program připravilo Městské kulturní středisko. Sport: Jak se dostal irský národní sport hurling do jižních Čech? Dozvíte se v reportáži.

Zpravodajství STTV - 19. týden 2022

See video

Před 77 lety skončila II. světová válka. Lidé ve Strakonicích si její oběti připomněli u památníku Na Dubovci během slavnostního shromáždění. "Švanda dudák (nejen) ve Strakonicích" je unikátní výstava v Maltézském sále a v sále U Kata, kterou připravilo městské kulturní středisko ve spolupráci s Národním muzeem. Během další rekonstrukce mostu Jana Palacha chodci už nemohou používat průchod staveništěm, ale pouze přechodně zprovozněnou lávku pro pěší přes řeku Volyňku. V tělocvičně základní školy Františka Ladislava Čelakovského stolní tenisté oslavili postup do II. ligy.

Zpravodajství STTV - 18. týden 2022

See video

V současné době se ve strakonické nemocnici očkuje proti covidu jednou týdně. Beseda o tísňové péči se uskutečnila v Rytířském sále strakonického hradu pod záštitou Infocentra pro seniory a ve spolupráci s městskou a státní policí. Besedu připravila organizace Tísňová péče Život+. Zlatou svatbu oslavili na strakonickém hradě manželé Pojarovi ze Strakonic a připomněli si tak slib, který si dali před padesáti lety. Sport: Vodní pólistky doma dvakrát porazily soupeře z Prahy.