Červen 2022

Zpravodajství STTV - 26. týden 2022

See video

Do Strakonic se na mistrovství světa v parašutismu chystají závodníci z dvaceti zemí světa. Cenu starosty města Břetislava Hrdličky převzal bývalý ředitel Muzea středního Pootaví Miroslav Špecián za celoživotní přínos v oblasti muzejnictví. Na Podskalí se slavil Den otců. Akci připravila Apoštolská církev Mana Strakonice. Poslední představení brilantní komedie Kazimíra Lupince UPOKOJENKYNĚ v podání strakonických ochotníků se odehrálo v Panské zahradě.

Zpravodajství STTV - 25. týden 2022

See video

Cenu starosty města Břetislava Hrdličky převzal bývalý ředitel Muzea středního Pootaví Miroslav Špecián za celoživotní přínos v oblasti muzejnictví. Nová hasičská stříkačka pro strakonické dobrovolné hasiče umí hodně věcí. Přesvědčili jsme se o tom s naší kamerou. Ve Strakonicích se po několikaleté přestávce opět uskutečnila Muzejní noc a Noc kostelů. Sport: FK Junior se rozloučil s trenérem áčka Luďkem Cimrhanzlem ml.

Zpravodajství STTV - 24. týden 2022

See video

Slavnostní předání nové cisternové stříkačky jednotce Sboru dobrovolných hasičů Strakonice se uskutečnilo v Panské zahradě. Začátek června patřil dětem. Tradiční akci ke dni dětí uspořádal strakonický Dům dětí mládeže v Rennerových sadech a v ekologickém centru Na Podskalí. Městské kulturní středisko zahájilo Kulturní léto Strakonice 2022. Z nabízených pořadů v Panské zahradě, na hradě i v nově renovovaném letním kině si od června až do září vybere každý, od dětí po seniory. Sport: Strakonické pólistky opět slaví ligový titul.

Zpravodajství STTV - 23. týden 2022

See video

Domov klidného stáří v Sousedovicích bude mít s novou přístavbou zvýšenou kapacitu o dvanáct lůžek. Po dvouleté covidové odmlce se do Strakonic vrátil protidrogový vlak. Ve Strakonicích se uskutečnil slavnostní křest autobiografické knihy Kateřiny Strnadové-Leboutte s názvem Pokoj č. 9. Kniha vypráví příběh očima matky, jejíž šestnáctiletá dcera onemocněla autoimunitní encefalitidou. Sport: 27. kolo krajského přeboru Ondrášovka přineslo změny na čele tabulky. Vůbec poprvé se na první místo dostal Osek, který vyhrál v Rudolfově a odsunul Český Krumlov na druhou příčku. Strakonický Junior doma prohrál s Olešníkem 0:1 a následně porazil Čimelice 3:2.