Červenec 2022

Zpravodajství STTV - 30. týden 2022

See video

Na městský úřad byly podány kandidátky pro zářijové komunální volby. Terénní služby strakonické charity změnily adresu. Od července sídlí v budově bývalého okresního úřadu, Smetanova 533. Nově je na stejném místě také odborná sociální poradna a půjčovna kompenzačních pomůcek. Ve strakonické nemocnici začíná přeočkování tzv. čtvrtou dávkou vakcíny proti nemoci Covid 19. Přednostně je určeno osobám nad 60 let a chronicky nemocným pacientům ve věku 18 až 59 let. Sport: Český reprezentační tým potřetí v řadě obhájil zlato v přesnosti přistání družstev na Mistrovství světa v parašutismu, které se tentokrát konalo ve Strakonicích. Vodní pólista Martin Faměra si jako člen národního týmu Španělska přivezl zlatou medaili z nedávného mistrovství světa v Budapešti. S třiatřicetiletým odchovancem strakonického Fezka jsme se sešli Na Sádkách, na kterých jako mladíček začínal.

Zpravodajství STTV - 29. týden 2022

See video

Strakonická nemocnice darovala Ukrajině plně vybavenou sanitku, která bude převážet raněné v konfliktní oblasti na východě země. Provoz terénních sociálních služeb Charity Strakonice změnil adresu. Od pondělí 11. července je umístěn v bývalém sídle okresního úřadu, Smetanova 533. Skončil 10. jubilejní ročník celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla pod názvem Divadelní Piknik Volyně 2022. Přehlídku z pověření a za finančního přispění ministerstva kultury pořádalo Národní a poradenské středisko pro kulturu Praha, útvar ARTAMA ve spolupráci s městem Volyně. Sport: V plaveckém areálu ve Strakonicích se konaly oblíbené plavecké závody Zlatý Fez. Jejich pořadatelem byl tradičně plavecký oddíl Tělovýchovná jednota Fezko.

Zpravodajství STTV - 28. týden 2022

See video

Již 607 let uplynulo od upálení církevního reformátora Jana Husa. Vzpomínkovou akci u jeho pomníku v Rennerových sadech uspořádala Jednota Karla Havlíčka Borovského společně s městem Strakonice. Ve Strakonicích se po odmlce uskutečnila dlouho očekávaná pivovarská pouť. Akci, při které se vytočil rekordní počet piv, uspořádal měšťanský pivovar. Její součástí byla tradiční neckyáda, odstartovaná v katovickém kempu výstřelem z děla v pravé poledne. Ve Volyni skončil 10. jubilejní ročník celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla pod názvem Divadelní Piknik Volyně 2022. Sport: Ve Strakonicích se v rámci krajské soutěže Hasičských záchranných sborů Jihočeského kraje utkali profesionální hasiči v disciplínách požárního sportu. Organizátorem letošního klání byl územní odbor Strakonice, který sportovní akci pořádal ve spolupráci s Jihočeským Hasičským sportovním klubem.

Zpravodajství STTV - 27. týden 2022

See video

Silná bouřka na Strakonicku způsobila v regionu značné škody. Dobrovolní i profesionální hasiči měli plné ruce práce. Strakonickým vojákům se před rokem dodané protiletadlové komplety nové generace plně osvědčují. Tanečníci strakonického studia RM Dance ukončili úspěšnou sezonu nominací na světový šampionát. Celodenní divadelní maraton v Rennerových sadech pořádala neformální skupina Jsme Strakonice ve spolupráci s divadelníkem Václavem Novákem. Šestý ročník Park Open - Divadlo v parku opět podpořilo město Strakonice. Sport: Poslední květnový den se uskutečnilo první kolo basketbalového turnaje Junior NBA League, který vlastně kopíruje nejznámější basketbalovou soutěž světa.