Září 2022

Zpravodajství STTV - 39. týden 2022

See video

Komunální volby ve Strakonicích jsou za námi. Voliči rozhodli, kdo v příštím čtyřletém volebním období bude na radnici rozhodovat ve prospěch občanů města. Jitka Nováková ze Sudoměře, která po dopravní nehodě zachránila život těžce zraněné cyklistce, získala 212. titul „Gentleman silnic“. Okresní sdružení České unie sportu za podpory města Strakonice a měšťanského pivovaru Dudák uspořádaly druhý ročník prezentační akce "Poznej sporty ve Strakonicích". Strakoničtí extraligoví házenkáři ve druhém kole opět zabodovali, když doma remizovali s Brnem pro fanoušky v infarktovém zápase.

Zpravodajství STTV - 38. týden 2022

See video

Základní škola Františka Ladislava Čelakovského podepsala smlouvu s pedagogickou fakultou. Z nové knihy Jana Žáka a Blanky Brodské Tandem četla herečka Valérie Zawadská, která se s autory zúčastnila autogramiády ve společenském sále Šmidingerovy knihovny. Příznivci cyklistiky z celé republiky přijeli do Záboří na sedmý ročník Tour de Battaglia 2022, aby vzdali hold cyklistické legendě Christianu Battagliovi. Závodníkovi, kterého spisovatel Ota Pavel považoval za jednoho z největších sportovců světa, i když nevyhrál ani jeden velký závod. Strakonický Ski klub se svými příznivci a ve spolupráci s Muzeum středního Pootaví připravil výstavu u příležitosti stého výročí organizovaného lyžování ve Strakonicích. 25. protiletadlový raketový pluk uspořádal charitativní běh Sportem proti rakovině, kterého se mohli zúčastnit lidé bez ohledu na svůj věk či fyzickou kondici. FBC Strakonice: Pojď hrát florbal! Nejzábavnější a nejrychleji se rozvíjející sport na světe!

7. Soutěž Šumavou 2022 - prodloužená reportáž

See video

Již po sedmé se uskutečnila vzpomínková motocyklová Soutěž Šumavou. V letošním roce odstartoval ze strakonického hradu rekordní počet závodníků.

Zpravodajství STTV - 37. týden 2022

See video

Polotmavý ležák Klostermann se stal vítězem 65. ročníku žatecké Dočesné. Již po sedmé se uskutečnila vzpomínková motocyklová Soutěž Šumavou. V letošním roce odstartoval ze strakonického hradu rekordní počet závodníků. Strakoničtí hokejisté si v rámci letní přípravy pozvali na domácí led tradičního soupeře z Vimperka. 3. díl putování za studánkami aneb Cesta od strakonické studny až k šumavským pramenům se spisovatelem a básníkem Ondřejem Fibichem.

Zpravodajství STTV - 36. týden 2022

See video

Ve strakonických základních školách přivítali 273 prvňáčků. Ohlédnutí za 24. ročníkem Mezinárodního dudáckého festivalu ve Strakonicích s jeho účastníky a organizátory. Sport: Osmadvacátý ročník Běhu městem připomněl smutné výročí okupace Československa v roce 1968.