Říjen 2022

Zpravodajství STTV - 44. týden 2022

See video

U pomníku obětem války před hřbitovem sv. Václava jsme si 28. října připomněli 104. výročí vzniku Československé republiky. Už v příštím roce budou v plaveckém areálu k dispozici dva zastřešené bazény pro sportovní oddíly i veřejnost. Příslušníci 251. protiletadlového raketového oddílu ze Strakonic absolvovali nácvik Národního posilového systému protivzdušné obrany ČR. Společně s nimi cvičili i vojáci ze strakonické jednotky aktivní zálohy. Slavnostní zahájení 27. Bavorsko - českého školního roku v rámci projektu Euregio 2022/2023 se uskutečnilo v kapitulní síni strakonického hradu. V pátém dílu putování za studánkami aneb Cesta od strakonické studny až k šumavským pramenům se spisovatelem a básníkem Ondřejem Fibichem se dozvíme, jak vznikl Dubovec a proč se mu tak říká.

Zpravodajství STTV - 43. týden 2022

See video

Starostou města pro volební období 2022 až 2026 se opět stal Břetislav Hrdlička ze Strakonické veřejnosti, který tak v čele radnice stanul potřetí v řadě. V Maltézském sále a sále U Kata můžete ještě do 30. října navštívit výstavu ke 130. výročí založení strakonické nemocnice. Taneční skupina Rozálie si připomněla 35. výročí svého vzniku. V prostorách DDM a jeho okolí se uskutečnil již devátý ročník festivalu hiphopové a URBAN kultury. Sport: Strakonické pólistky si připsaly další mistrovský titul. Tentokrát na domácí půdě zvítězily v boji o pohár předsedy Českého svazu vodního póla a opět potvrdily roli favorita soutěže.

Zpravodajství STTV - 42. týden 2022

See video

Titulem "Vzdělaný úřad" byl v rámci vzdělávacího projektu "Efektivní správa obcí" oceněn Městský úřad ve Strakonicích. V očkovacím centru v areálu strakonické nemocnice se očkuje stále jednou týdně novou vakcínou, která působí na další mutaci covidu. Do týdne domácích hospiců se zapojil i strakonický Hospic sv. Markéty. Akci, která obsahovala i takzvaný papučový den podpořilo strakonické gymnázium nebo Základní umělecká škola v Blatné. Sport: Členové strakonického Ski klubu uspořádali již 42. ročník Běhu okolo Kuřidla, který se dvaadvacet let běhá jako memoriál Františka Kováře.

Zpravodajství STTV - 41. týden 2022

See video

Město Strakonice začalo finančně podporovat volnočasové aktivity dětí od šesti do patnácti let. Strakoničtí vojáci předali 45 000 Kč do Vojenského fondu solidarity. Jednalo se o výtěžek z dálkového pochodu Military Death March. Nově otevřená sokolovna v Radomyšli přilákala především místní, kteří byli zvědaví, jak se jejich sokolovna po roční rekonstrukci změnila. V rámci oslav 100. výročí organizovaného lyžování ve Strakonicích se uskutečnila beseda mapující důležité mezníky tohoto sportu. Akci pořádalo Muzeum středního Pootaví a Ski klub Strakonice. 4. díl putování za studánkami aneb Cesta od strakonické studny až k šumavským pramenům se spisovatelem a básníkem Ondřejem Fibichem.

Zpravodajství STTV - 40. týden 2022

See video

Komunální volby z pohledu lídrů úspěšných politických uskupení. V novém školním roce se Strakonice vrátily k programu žákovských prospěchových stipendií, které mají žáky motivovat k co nejlepšímu prospěchu. Dětské oddělení strakonické nemocnice bylo během prázdnin rekonstruováno také díky financím z nadačního fondu Kapka naděje. Speciály uvařené ve strakonickém pivovaru mají své příběhy, a proto jejich chuť je pokaždé jiná a pro samotného sládka dokonce nepředvídatelná. Jihočeský malíř Valentin Horba a umělecký kovář David Hugo Habermann z Telče vystavují v Jelence strakonického hradu. Svou společnou výstavu nazvali jednoduše - SPOLU.