Únor 2023

Zpravodajství STTV - 9. týden 2023

See video

Spolek Sudoměřské proudy pozval do regionu předního českého historika Petra Čorneje, respektovaného znalce husitské doby a autora zatím nejrozsáhlejší knihy o Janu Žižkovi. Zájem o jeho přednášku byl mimořádný. Minulý týden nás v redakci zastihla smutná zpráva. Odešla legenda strakonických fotografů, pan František Zemen. SPORT: Krajská Rada seniorů Jihočeského kraje se vloni dohodla s Jihočeskou krajskou organizací České unie sportu na pilotní akci Sportovní ligy seniorů. Ve Strakonicích se Sportovní liga uskutečnila minulý týden podruhé. Strakonická odbočka přátel fotbalové Slavie patří k nejaktivnějším v republice a v letošním roce tomu jistě nebude jinak. Strakoničtí vodní pólisté o víkendu vyhráli doma na Přerovem 14:10 a nad Slávií Hradec Králové 28:4. Za vítěznými zápasy se ohlédneme v našem příštím vysílání.

Zpravodajství STTV - 8. týden 2023

See video

Náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka navštívil 25. protiletadlový pluk ve Strakonicích. Za dobrou reprezentaci města na soutěži Česká Miss Essens poděkovali zástupci strakonické radnice a pivovaru Kristýně Pavlovičové. Ta se nyní chystá na celosvětovou soutěž krásy Miss Earth ve Vietnamu. Celkem 14 komisí působí jako poradní orgán rady města. Každá má jiné zaměření a jejich členové se tak zabývají všemi oblastmi života ve městě. Strakoničtí si připomněli 175. výročí narození spisovatele Karla Klostermanna v jeho rodném městečku Haag am Hausruck v Rakousku. Sport: HC Strakonice i Sokol Radomyšl končí ve čtvrtfinále play off Krajské hokejové ligy. Pozvánka: 1. závod série Světového poháru v Paraski 2023

Zpravodajství STTV - 7. týden 2023

See video

Letošní finanční podporu kulturních a sportovních aktivit na území města zastupitelé schválili na svém prosincovém zasedání. V březnu je čeká schválení peněz do sociální oblasti. Výstava Jana Zrzavého ve vstupní hale Šmidingerovy knihovny potrvá ještě do 27. února. Přijďte se podívat. Město Strakonice vyhlásilo další ročník ekologicko-osvětové soutěže nazvané Putování vodníkovou krajinou 2023. V blatenské roubence byla navázána spolupráce Strakonické televize s regionálním Rádiem Otava. Sport: Krasobruslení mělo ve Strakonicích své velké dny. Nejprve se zde konalo Mistrovství ČR juniorů, tanečních párů žactva a přebor seniorů a vzápětí 5. ročník Velké ceny Strakonic, což byl závod Českého poháru v kategoriích žáků, mladších žáků a nejmladších žaček.

Zpravodajství STTV - 6. týden 2023

See video

Strakoničtí vojáci, kteří se po půl roce vrátili ze zahraniční mise v Litvě, převzali za svou službu pamětní odznaky. V loňském roce byla opravena tribuna na fotbalovém stadionu Na Křemelce za pět milionů korun. Letos chce město pokračovat rekonstrukcí sociálního zázemí pod tribunou. Skatepark Na Křemelce je dokončen a zkolaudován. Na jeho slavnostní otevření se ale čeká, až ho umožní příznivé klimatické podmínky. SPORT: Na strakonickém zimním stadionu bojovala juniorská krasobruslařská špička o republikové tituly od pátku 3. do soboty 4. února. Mistryní České republiky v roce 2023 se stala favorizovaná Barbora Tykalová. Domácí Sára Parkosová obsadila sedmou příčku.