Duben 2023

Zpravodajství STTV - 17. týden 2023

See video

Nemocnice má novou gama kameru. Odbor životního prostředí a komise pro životní prostředí města Strakonice uspořádalo jarní úklid. Co patří a nepatří do směsného odpadu? Přesvědčili jsme se o tom s pracovnicemi české neziskové organizace Arnika při rozboru obsahu kontejnerů poblíž strakonické křižovatky ulic Stavbařů Dukelská. Kromě výsadby 150 nových stromů na území města mohou obyvatelé a návštěvníci Strakonic pozorovat i zvýšenou aktivitu zahradníků na záhonech s vyhlášenou květinovou výzdobou. SPORT: Strakoničtí házenkáři setrvají v nejvyšší lize i v další sezóně.

Zpravodajství STTV - 16. týden 2023

See video

Ve městě bude vysazeno 150 nových stromů. V kulturním domě se uskutečnil již 18. ročník tradičního Tattoo Jamu. Akci uspořádal Tattoo Club Strakonice ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Strakonice. Tvůrčí skupina "pokročilých" při DS Čelakovský uvedla komedii argentinského dramatika Eduarda Rovnera "Vrátila se jednou v noci". Milovníky českých písniček a dobré muziky pozval Josef Kalbáč na křest 14. a 15. dílu Písniček, které ani čas neodvál.

Zpravodajství STTV - 15. týden 2023

See video

Společenský večer pro záchranáře jako forma poděkování za jejich práci uspořádalo vedení města ve strakonickém kulturním domě již pojedenácté. Info centrum pro seniory ve spolupráci s komisí pro seniory, městským kulturním střediskem, městem Strakonice a Unií sportu připravilo nejen pro strakonické seniory velikonoční setkání v kulturním domě. Muzeum středního Pootaví zahájilo letošní sezonu v Hoslovicích symbolicky prvního dubna tradiční akcí: Jaro na mlýně. SPORT: Strakoničtí házenkáři dokázali navázat na předešlé vítězství nad Hranicemi a připsali si další důležité body. Nejprve nastoupili na domácí půdě v extraligové soutěži play out proti Kopřivnici a následně venku proti Novému Veselí.

Zpravodajství STTV - 14. týden 2023

See video

Na Skupových Strakonicích uspěly domácí loutkářské soubory. Pozvánka na premiéru strakonických divadelníků, kteří v režii Eduarda Krčka nastudovali černou komedii argentinského dramatika Eduardo Rovnera "Vrátila se jednou v noci". V osmém díle putování od strakonické studny k šumavským pramenům jsme se vypravili ke studánce až do Kašperských Hor. Velikonoce jsou označovány jako nejvýznamnější křesťanské svátky, jejich původ však sahá hluboko do pohanských dob. Jak je vnímáme dnes a čím nás oslovují, nám přiblíží katolický kněz Roman Dvořák. Sport: Házenkáři doma sehráli důležité utkání s Kopřivnicí.