Srpen 2023

Zpravodajství STTV - 35. týden 2023

See video

Devětadvacátý ročník Běhu městem přilákal do Strakonic velké množství běžců, které neodradilo ani mimořádně horké počasí. Na některých školách se před koncem prázdnin ještě dokončovaly stavební práce ve zrychleném tempu, ale od 4. září budou všechny připravené na návrat školáků. SPORT: Vzdát hold Christianu Battagliovi, který za svůj život ujel na kole 935 000 km, přijely do Zaboří desítky cyklistů. V nové sezoně, před prvním domácím mistrovským utkáním s Rudolfovem, poděkovali zástupci Junioru čtyřiadevadesátiletému Janu Kovářovi. Když v dorostu S. K. Strakonice 1908 začínal s fotbalem, bylo mu 16 let.

Zpravodajství STTV - 34. týden 2023

See video

Před 55 lety došlo k invazi vojsk Varšavské smlouvy na území Československa, která násilně ukončila reformy známé pod názvem Pražské jaro. Ředitel pivovaru Dušan Krankus odměnil Vojtěcha Pelíška z Čestic v rámci projektu "Řemeslo se zlatým dnem a obsahem". Strakonická policie se potýká s nedostatkem policistů jak na obvodním oddělení, tak na dopravním inspektorátu. POZVÁNKA: Jaké to je být vojákem, si zájemci mohou vyzkoušet ve strakonických kasárnách.

Zpravodajství STTV - 33. týden 2023

See video

Stavbaři dokončují opravu atletického oválu v základní škole Dukelská, který v minulém školním roce musel být uzavřen kvůli nevyhovujícím podmínkám pro sportování. SPORT: Hokejový svátek ve Strakonicích - extraligová Plzeň porazila Motor České Budějovice 4:2. Druhá velká sportovní událost v regionu se odehrála na fotbalovém trávníku v katovické Dudák aréně, na kterém v národním poháru Mol Cup 9. srpna nastoupil domácí divizní celek proti druholigové Příbrami.

Zpravodajství STTV - 32. týden 2023

See video

Město Strakonice za podpory Jihočeského kraje a ministerstva pro místní rozvoj nově upravilo "Naučnou stezku Švandy dudáka". Dětské příměstské tábory v letním areálu strakonického plaveckého stadionu se konají již několik let a jejich obliba stále roste. V černé kuchyni strakonického hradu připravilo Muzeum středního Pootaví výstavy obrazů protivínského rodáka malíře a architekta Karla Zocha a výběr kreseb dětí z terezínského ghetta. SPORT: Rekonstrukce čtyř strakonických tenisových kurtů během letních měsíců je největší investiční akcí tenisového klubu od výstavby tenisové haly v letech 2008 a 2009.