Listopad 2023

Zpravodajství STTV - 48. týden 2023

See video

Fórum podnikatelů se uskutečnilo v Rytířském sále strakonického hradu. Technická studie výstavby parkovacího domu na místě dnešního parkoviště pod strakonickou nemocnicí byla rozhodující pro konečné rozhodnutí realizace této investiční akce. SPORT: Domácím vítězstvím 2:1 nad Dražicemi zakončili fotbalisté strakonického Junioru podzimní část krajského přeboru a přezimují na devátém místě tabulky. Ještě před zápasem vedení klubu poděkovalo bývalým hráčům a letošním jubilantům, kteří hrávali fotbal za Fezko nebo Zbrojovku.

Zpravodajství STTV - 47. týden 2023

See video

17. listopad – Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva si lidé připomněli u kostela sv. Markéty. Radní schválili novou obecně závaznou vyhlášku, která se týká zákazu užívání alkoholických nápojů na veřejnosti. Pokud tak učiní i zastupitelé, bude platit od ledna příštího roku. Seniory, kteří v letošním roce slaví významné životní jubileum, pozvalo vedení města na slavnostní setkání do kulturního domu. Již čtvrtým rokem je možné využívat služby Centra Duševního zdraví ve Strakonicích, které sídlí v Lidické ulici v centru Hvězda. SPORT: O Pohár předsedy Českého svazu vodního póla (ČSVP) se na strakonické Křemelce utkalo pět družstev.

Zpravodajství STTV - 46. týden 2023

See video

U památníku Na Dubovci se uskutečnil pietní akt u příležitosti Dne válečných veteránů, který organizovali vojáci z 25. protiletadlového raketového pluku. V katastru obce Modlešovice byla vysázena další stromová alej na počest spisovatele Karla Klostermanna. V Domě dětí a mládeže včetně přilehlého prostranství se uskutečnil jubilejní desátý ročník festivalu South Rocks. Centrum podpory pěstounských rodin Prevent poskytuje své služby již deset let. Ve společenském sále Domu dětí a mládeže se uskutečnila oslava tohoto výročí. SPORT: Domácí premiéra prvoligových basketbalistek BK Strakonice, ve které první listopadovou sobotu v 6. kole 1. ligy žen suverénně porazily BSK KP Brno 83:55, neměla chybu.

Zpravodajství STTV - 45. týden 2023

See video

Každoroční Burza škol pomáhá především žákům 8. a 9. tříd zorientovat se v nabídce středních škol a jejich oborů. Pod Píseckou silnicí vznikla nová alej ovocných stromků pojmenovaná po zakladateli knihovny ve Strakonicích páteru Josefu Šmidingerovi. Lidé trpící migrénou se mohli sejít ve strakonické nemocnici se specialisty v rámci Dnů otevřených Center pro léčbu bolestí hlavy. V rámci autorského čtení představil svou dvanáctou knížku strakonický autor Jan Žák. SPORT: 0cenění fotbalisty Zdeňka Křivance.