Prosinec 2023

Zpravodajství STTV - 52. týden 2023

See video

V den státního smutku, který česká vláda vyhlásila na 23. prosinec v souvislosti se střelbou na pražské filozofické fakultě, se lidé ve Strakonicích sešli u improvizovaného pietního místa před strakonickou nemocnicí, aby uctili památku čtrnácti zavražděných studentů i pedagogů. Jedna z obětí studovala i na gymnáziu ve Strakonicích. Zvonař Michal Votruba byl dalším řemeslníkem, kterého ocenil ředitel strakonického pivovaru Dušan Krankus. V zajetí nemocí se jmenuje nová kniha Petra Eybla, která byla pokřtěna v Základní škole F. L. Čelakovského. Adventní koncert žáků Základní umělecké školy ve Strakonicích zaplnil hlediště kulturního domu do posledního místečka. Vážení a milí diváci, redakce Strakonické televize vám přeje v novém roce 2024 hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.

Zpravodajství STTV - 51. týden 2023

See video

Dětské oddělení strakonické nemocnice získalo nový ultrazvuk, který umí vyšetřit i srdce novorozence. Nový mezinárodní projekt Tvořme spolu! v rámci Erasmus plus dostal zelenou a žáci ze slovenské Levice opět mohli přijet do Strakonic. Na základní škole Dukelská se uskutečnil vánoční charitativní jarmark na podporu hnutí Na vlastních nohou – Stonožka, ve kterém děti pomáhají dětem. Vánoční poselství faráře strakonické farnosti Jana Doležala.

Zpravodajství STTV - 50. týden 2023

See video

Do strakonické nemocnice přišel vánoční strom rozsvítit Mikuláš s andělem a čerty. Domácí Hospic sv. Markéty poskytuje komplexní odbornou, zdravotní, sociální i psychologickou nebo duševní péči již pátým rokem. Téma letošní vánoční výstavy v Muzeu středního Pootaví je NEJKRÁSNĚJŠÍ DÁREK. Pracovníci muzea kromě tradiční vánoční výstavy přichystali pro její návštěvníky i několik novinek. SPORT: Ve Strakonicích byla založena nová sportovní tradice. Na tzv. „cirkusplace“ pod Hvězdou byl uspořádán závod v cyklokrosu nazvaný Cirkus cyklokros Strakonice. Celkem se ho zúčastnilo 163 sportovců.

Zpravodajství STTV - 49. týden 2023

See video

Advent ve Strakonicích byl zahájen v neděli 3. prosince na Velkém náměstí. Na slavnostním shromáždění Oblastního spolku Českého červeného kříže byli tradičně oceněni bezpříspěvkoví dárci krve. Bývalý český profesionální handicapovaný cyklista Jiří Ježek besedoval se žáky Euroškoly v rámci školního cyklu „Cesty k úspěchu“. POZVÁNKA: Domácí Hospic sv. Markéty slouží lidem již pátým rokem. Letošní jubileum si připomene adventním koncertem v Rytířském sále hradu 12. prosince od 19 hodin.