Březen 2024

Zpravodajství STTV - 13. týden 2024

See video

Od pondělí 25. března bude zcela uzavřena ulice Volyňská z důvodu generální rekonstrukce. Neklamnou předzvěstí blížících se Velikonoc jsou pravidelná velikonoční setkávání dříve narozených ve strakonickém kulturním domě. Dvaatřicetiletý dudák Patrik Ředina, který na dudy nejen hraje, ale také je vyrábí, se stal pátým řemeslníkem odměněným managementem strakonického pivovaru. Česká biatlonová legenda Gabriela Soukalová se v kině Oko zúčastnila strakonické premiéry dokumentu „Pravda se pořád vyplatí“, který mapuje nejenom její sportovní kariéru.

Zpravodajství STTV - 12. týden 2024

See video

Upozornění na časové změny ve vysílání Strakonické televize. K letošnímu Světovému dni ledvin, který připadl na 14. března, se připojila také strakonická nemocnice. Strakoničtí ochotníci si z letošního Dačického kejklování přivezli cenu za herecký výkon a dvě čestná uznání. POZVÁNKY: Miroslav Brůha u příležitosti svých sedmdesátých narozenin bude vystavovat své obrazy v prostoru bývalého Fezka Na Ostrově 1415. Tatto klub Strakonice ve spolupráci s městským kulturním střediskem zvou na festival tetování Tatto Jam. Festival se uskuteční 13. dubna ve strakonickém kulturním domě. SPORT: Na Ostrově 1415 se uskutečnil první ročník akce Game of Skate.

Zpravodajství STTV - 11. týden 2024

See video

V pondělí 4. března došlo k podpisům smluv investorů, zhotovitelů a stavebního dozoru v rámci rekonstrukce ulice Volyňská. Oprava frekventované komunikace sebou přináší přesné stanovené objízdné trasy. Vedení dětského domova ve Volyni převzalo z rukou pořadatelů výtěžek z 8. charitativního koncertu Autumn Night Katovice 2023. Veřejnost ocenila příběh a práci Jany Kurkové. Pracovnice Domácího hospice sv. Markéty ve Strakonicích získala cenu veřejnosti - Pečovatelka roku a Sociální pracovnice roku 2023. Divadelní soubor Radost se připravuje na 57. ročník loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice, která proběhne ve dnech 21. až 23. března. SPORT: I pro příští sezónu zůstávají strakoničtí florbalisté v divizní soutěži.

Zpravodajství STTV - 10. týden 2024

See video

Vedení Základní, Mateřské a Praktické školy v Plánkově ulici převzalo finanční dar od strakonických vojáků. Sbor dobrovolných hasičů Strakonice I slaví úctyhodné výročí. Od jeho založení letos uplynulo 150 let. V repertoáru Scény (stále) mladých při strakonickém Divadelním spolku Čelakovský, kterou vede zkušený divadelník Václav Slanař, nacházíme spíše komedie. Patří k nim i hra, kterou napsal Michael Enger pod názvem „Znovu a líp“. SPORT: Strakoničtí házenkáři porazili v důležitém domácím utkání tým z Kopřivnice. Vodní pólisté se díky dvěma výhrám v domácím bazénu vyhoupli do čela tabulky první ligy.