Duben 2024

Zpravodajství STTV - 18. týden 2024

See video

Psí pochod pro charitu se uskutečnil v typicky dubnovém počasí, o kterém se říká, že by do něj ani psa nevyhnal. Přesto se pochodu zúčastnilo 30 lidí s 19 psy. Strakoničtí vojáci se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku. Muzeum středního Pootaví uspořádalo v prostorách strakonického hradu výstavu malíře Josefa Synka a sochaře Martina Gregory. SPORT: V Habeši pod Kuřidlem odstartoval pilotní závod horských kol MTB XC Habeš Strakonice, který připravil Junior cycling project team.

Zpravodajství STTV - 17. týden 2024

See video

O výsadbě stromů a kompletní péči o dřeviny v obcích se zasvěceně hovořilo v Drahonicích na jihočeském semináři ke Dni Země. Dopravní policisté v rámci celorepublikové preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ zkontrolovali u jedné ze strakonických základních škol také řidiče, který vezl děti do školy. Tomu, co zjistili, nemohli ani uvěřit. Již 19. ročník festivalu tetování uspořádal Tattoo Club Strakonice ve spolupráci s Městským kulturním střediskem. SPORT: První sportovní dopoledne pro uživatele sociálních služeb se vydařilo a jeho pořadatelé z Okresního sdružení České unie sportu přislíbili další pokračování. Házenkáři remizovali s Brnem a zůstávají v extralize.

Zpravodajství STTV - 16. týden 2024

See video

Nové chladící věže umožnily uzavření chladícího okruhu ve strakonické teplárně, takže už nedochází k vypouštění zahřáté vody do řeky Volyňky. Pohřešované osoby v Zechovicích byly nalezeny díky speciálně cvičeným psům na vyhledávání lidí. Pozvánka na kulturní akce, které připravuje neformální skupina Jsme Strakonice. Sport: Ve 20. kole Krajského přeboru nastoupili strakoničtí fotbalisté na domácím hřišti proti týmu FK Třebětice. Lední revue na téma „Den má 24 hodin“ připravili krasobruslaři strakonického oddílu HC Strakonice na konec března.

Zpravodajství STTV - 15. týden 2024

See video

Do Volyně se sjeli odborníci na dřevostavby z celé Evropy. Malíř Miloslav Brůha oslavil sedmdesátiny výstavou svých nejnovějších obrazů. Psí pochod pro charitu 20. dubna slibuje den plný zábavy a soutěžení. Naplánovaná ani ne pětikilometrová trasa je vhodná pro děti i malá psí plemena. Vykopaní pincka, neboli zahájení motorkářské sezóny, se na Strakonicku stalo již tradicí. Každoroční akci pořádají strakoničtí Motobobři a v letošním roce je přijel podpořit rekordní počet motorkářů.

Zpravodajství STTV - 14. týden 2024

See video

Na "Den se strakonickou nemocnicí" byl připraven celodenní program jak pro žáky základních škol a středoškoláky, tak pro veřejnost. Na letošním 57. ročníku loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice nejvíce diváky i porotu zaujaly domácí soubory. Ve strakonickém Domě dětí a mládeže již přes třicet let působí oblíbený turisticko-vodácký oddíl Podskaláček. SPORT: V Kulturním domě ve Vodňanech se konal další ročník oblíbené ankety Sportovec roku. Sportovní událost, při které byli vyhlášeni nejlepší sportovci Strakonicka za rok 2023 uspořádalo Okresní sdružení České unie sportu Strakonice ve spolupráci s městy Vodňany a Strakonice.