Říjen 2010

Vítězem voleb se stalo uskupení Slušnost a jistoty pro Strakonice

Přehraj video
Jednoznačným vítězem komunálních voleb ve Strakonicích je opět starosta Pavel Vondrys. Lídr kandidátky Slušnost a jistoty pro Strakonice, která v zastupitelstvu získala celkem pět z jedenadvaceti křesel, s největší pravděpodobností opět zůstane prvním mužem zdejší radnice.

Ustavující zastupitelstvo zvolí vedení města

K předchozí reportáži ještě dodám, že ustavující jednání nového zastupitelstva Strakonic se bude konat v úterý 9. listopadu od 15 hodin v Domě kultury. Na programu bude volba starosty, místostarostů i členů městské rady. (bob)

Keramické knoflíky ze Strakonic putují do celého světa

Přehraj video
Zdalipak víte, co se skrývá za zdmi strakonického domu č. 112 v Bezděkovské ulici? Není toho málo. Svoji dílnu a galerii zde vlastní Miloslava Laiblová, která nedávno získala hned dvě ocenění - zvítězila v krajských kolech soutěže Živnostník roku a Byznys rebel roku.

Úspěšnou výtvarnici přijalo vedení města

Za propagaci města a uchování tradičního ručního řemesla poděkovali Miloslavě Laiblové při přátelském setkání i zástupci města Strakonice. Oceněná výtvarnice obdržela pamětní list a zároveň se svým podpisem do městské kroniky zařadila mezi významné osobnosti. (reg)

Mladí muškaři soutěžili na Volyňce

Přehraj video
Čtyřiadvacet mladých rybářů z celé České republiky se představilo při II. ročníku Memoriálu Milana Januse v muškaření. V silné konkurenci se třetí říjnový víkend na podzimní Volyňce neztratili ani domácí junioři.

Nejmenší fotbalisté bojují o body v krajském přeboru přípravek

Přehraj video
O každý bod usilovně bojují nejmenší fotbalisté SK Strakonice 1908 v krajském přeboru přípravek. Mladší i starší chlapci to potvrdili při posledním domácím dvojzápase na podzim, když se na Křemelce utkali s Pískem a Milevskem.
Tým mladší přípravky vedený trenérem Virostkem se na strakonické trávě nejprve neprosadil proti Milevsku, které patří k nejlepším celkům soutěže, a prohrál 1 : 5. Zlepšený výkon v utkání s Pískem pak přinesl remízu 2 : 2. Před závěrem podzimní části krajského přeboru jsou Strakoničtí na osmé pozici a postavení uprostřed tabulky by chtěli udržet i na konci sezóny. Není to nereálný cíl, neboť většinu zápasů se svými soupeři odehrály Strakonice vyrovnaně, i když jejich věkový průměr je nižší než u ostatních družstev.

Loutkové představení bylo z technických důvodů zrušeno

Městské kulturní středisko ve Strakonicích a Loutkářský soubor Radost oznamují všem návštěvníkům loutkového divadla, že malý sál Domu kultury, ve kterém se loutková představení konají, byl z technických důvodů uzavřen. Pohádka „Jak Mecháček s Bedrníčkem potkali housenku“ plánovaná na neděli 31. října byla proto zrušena. O dalším vývoji situace bude strakonická veřejnost informována. (bob)

Pěvecké sbory vystoupí v Domě kultury

Výjimečný umělecký zážitek slibuje koncert pěveckých sborů Bez hranic, který se koná v neděli 7. listopadu ve strakonickém Domě kultury. Od 15 hodin zde vystoupí německý sbor Audi Jugendchorakademie, dívčí sbor Pražská kantiléna a pěvecký sbor Gymnázia Strakonice. (bob)

Kontrolní den přiblíží rekonstrukci náměstí

Další veřejný kontrolní den, který je součástí revitalizace městského centra ve Strakonicích, se uskuteční v úterý 2. listopadu od 9 hodin ve velké zasedací síni strakonické radnice. Zájemci z řad veřejnosti se budou moci dozvědět podrobnosti ke stavbě a o jejím průběhu se přesvědčit přímo na místě. (bob)

Celoplošné televize uvedou pořady o Strakonicích

Do Strakonic zavítaly kamery hned dvou celoplošných televizí. Pozvánku nejen na Strakonický hrad uvidíte v neděli 31. října od 10 hodin v pořadu Toulavá kamera České televize. Na cyklotoulky po Strakonicku vás pozve Michal Jančařík o dva týdny později, tedy v neděli 14. listopadu ve 20 hodin a 15 minut na TV Public. (reg)