Září 2011

Vysílání STTV 39. týden 2011

See video

Na sídlišti 1. máje začala II. etapa regenerace

Přehraj video
Strakonické sídliště 1. máje čeká v následujících týdnech další etapa regenerace. V rámci ní dojde například k předláždění chodníků, úpravám zeleně, k obnově mobiliáře a výstavbě nových parkovacích míst.

Při Čaji o páté se hovořilo o problémech Jezárek a okolí

Přehraj video
Rozvoj strakonické lokality Jezárka a přilehlého sídliště rodinných domů byl hlavním tématem dalšího neformálního setkání občanů s vedením města. Při zářijovém Čaji o páté se starostou a jeho zástupci diskutovala desítka obyvatel této části Strakonic.

Speciální stroj zasadil ve Strakonicích tisíce narcisů a krokusů

Přehraj video
Příští rok na jaře Strakonice rozkvetou tisícovkami nových narcisů a krokusů. I to je praktický výstup odborného semináře, který minulý týden připravilo město Strakonice.

Florbalisté chtějí bojovat o přední příčky

Přehraj video
V těchto dnech začala strakonickým florbalistům nová sezóna. Stejně jako vloni by měli v jednotlivých věkových kategoriích bojovat o přední příčky tabulky.

Florbalisté zvou do svého oddílu

Florbalový oddíl Fbc Strakonice přivítá nové zájemce o tento moderní sport. Každý, kdo má chuť, může přijít na kterýkoliv trénink. Například v pondělí se žáci a dorostenci připravují od 18,30 hodin v obloukové hale, od 20 hodin pak tamtéž pokračují tréninky juniorů s muži. (bob)

Zájemci si vyzkoušeli chůzi poslepu s vodicím psem

Práci vodicích psů i náročnost jejich výcviku přiblížila veřejnosti akce, kterou ve Strakonicích připravila Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ve spolupráci se Školou pro výcvik vodicích psů Brno. Zájemci si pod vedením zkušených cvičitelů mohli sami vyzkoušet chůzi v doprovodu čtyřnohého pomocníka. U nás i v zahraničí jsou pro tyto účely nejvíce využívána plemena labradorský a zlatý retrívr a německý ovčák. Výcvik vodícího psa trvá zhruba rok a půl, stojí kolem 200 tisíc korun a na jeho konci by měl pes zvládnout asi padesát cviků. (bob)

Lidí nakažených klíšťovou encefalitidou letos výrazně přibylo

Celkem 122 případů onemocnění klíšťovou encefalitidou letos do 23. září zaznamenali jihočeští hygienici. Pokud jde o jednotlivé regiony, nejhorší je situace na Českobudějovicku, které má 28 případů a na Strakonicku s 21 onemocněními. Na Strakonicku přitom bylo vloni touto dobou pouze 9 nahlášených případů klíšťové encefalitidy. (bob)

Účastníci Jízdy městem propagovali zdravý životní styl

Sto třicet dětí a dospělých se ve Strakonicích 22. září na kolech, koloběžkách i kolečkových bruslích vydalo na Jízdu městem. Každoroční akce, která je součástí Evropského týdne mobility, byla i tentokrát zahájena u sportovního areálu na Sídlišti. Poté její účastníci za doprovodu policie projeli Strakonicemi. Přitom vůbec poprvé byl součástí trasy také přejezd přes lávku u Pětikolského jezu. Na závěr vylosovaní účastníci jízdy získali hodnotné ceny – například cyklistický dres, sportovní bundu a kalhoty, přilbu či tachometr na kolo Drobnou pozornost však dostal každý, kdo přispěl k propagaci zdravého životního stylu. (bob)

Basketbalistky úspěšně vykročily za obhajobou bronzu

Hráčky Strakonic úspěšně vstoupily do nového ročníku ženské basketbalové ligy. Na domácí palubovce zdolaly nováčka soutěže, tým VŠE Praha, v poměru 90:68. Skvělou střeleckou formu prokázala česká reprezentantka Zora Škrabalová, která dala 33 bodů. Zajímavostí bylo, že v dresu pražského celku nastoupila i strakonická odchovankyně Darina Johnová. (bob)