Listopad 2011

Vysílání STTV 48. týden 2011


Podnikatelé z náměstí chtějí více parkovacích míst

Přehraj video
Rekonstrukce Velkého náměstí ve Strakonicích a přilehlých prostor je u konce. Minulý týden se posledního veřejného kontrolního dne zúčastnila i skupina občanů, kteří se většinou kriticky vyjadřovali k provedeným úpravám v centru města.

Fotbal: Famózní začátek, ale výrazně slabší druhá polovina podzimu.

Přehraj video
Famózní začátek, ale výrazně slabší druhá polovina podzimu. Tak by se dala stručně charakterizovat úvodní část divizní soutěže z pohledu Strakonic. Fotbalový tým od Otavy však stále může myslet na postup.

Přichází Vánoce. Nezapomeňte na psy v útulku.

Přehraj video
Tři desítky čtyřnohých obyvatel psího útulku ve Strakonicích by rády strávily Vánoce v novém domově. Zkuste si chlupáče půjčit na venčení a nezávazně mu přinést třeba piškot. Nemůžete-li němou tvář adoptovat, máte ještě možnost podpořit útulek finančně.

Jak se slavilo „Od Cecilky po koledu“? Pospolu.

Přehraj video
Vánoční výstava Muzea středního Pootaví letos představuje zvyky a tradice, které se udržovaly od poslední taneční zábavy pořádané na svatou Cecílii až po Tři krále. Expozice byla v kapitulní síni zahájena minulé úterý a potrvá do 26.prosince.

Psímu útulku můžete přispět na účet

Pokud ve vánočním čase chcete pomoci a adopce pejska u vás nepřichází v úvahu, kromě nabídky na vyvenčení přivítají v útulku dary jako jsou psí potřeby a hlavně piškoty. Finanční podpora je možná také přes účet technických služeb 110862170/0300. Ve vzkazu pro příjemce stačí uvést dvě slova: psímu útulku. (mav)

Strakonice počítají v roce 2012 s rozpočtem 585 milionů korun

Radní projednali návrh rozpočtu Města Strakonice, který budou předkládat ke schválení zastupitelům na jejich prosincovém zasedání. Rozpočet pro rok 2012 má na straně výdajů dosahovat výše téměř 585 milionů korun, chybějících 90 miliónů v příjmové složce bude dorovnáno úvěry a kontokorentem. Rozpočet počítá i s pokračováním největších investičních akcí, jako je například dostavba základní školy Povážská. (bob)

Uleví zprovoznění Čelakovského ulice náměstí?

Dopravní situace na Velkém náměstí ve Strakonicích by se měla zlepšit. Od poloviny minulého týdne je totiž po rekonstrukci průjezdná křižovatka ulic Čelakovského a Na Stráži. Strakonický místostarosta Pavel Pavel věří, že právě otevření této křižovatky zmírní dopravní problémy v městském centru, k nimž docházelo v minulých dnech.. Z kruhového objezdu na Velkém náměstí totiž musela veškerá doprava dosud vyjíždět pouze do Lidické ulice. (bob)

Nejlepší fotografie ženy budou k vidění na hradě

Výstavu nejlepších snímků mezinárodní fotografické soutěže Žena Strakonice můžete od začátku prosince vidět na strakonickém hradě. Vernisáž se koná v sobotu 3. prosince od 14 hodin v prostorách Rytířského sálu a její součástí bude i slavnostní předávání cen vítězům soutěže. Výstava potrvá do 22. ledna příštího roku. (bob)

Na zazelenění areálu se podílí i dotace

Nová zeleň přibyla ve sportovním areálu Na Sídlišti ve Strakonicích. Město tady totiž nechalo vysázet osm sakur a 28 jínanů dvoulaločných. Zároveň u sportoviště padla další skupina bříz. Ty svým listím a plody znehodnocovaly a znečišťovaly umělé povrchy, které na stadionu vznikly. Letošní úpravy ve sportovním areálu Na Sídlišti budou stát celkově 317 tisíc korun, pouze čtvrtinu však zaplatí město a zbytek tvoří dotace. (bob)