Prosinec 2011

Silvestrovské vysílání Strakonické televize


Vážení diváci, vzhledem k tomu, že v minulých letech docházelo ke zneužívání silvestrovských reportáží STTV jejich vytržením z celkového kontextu, rozhodli jsme se pro následující opatření: na internetu samostatně neuveřejníme jednotlivé reportáže silvestrovského bloku ani jejich textovou podobu, ale pouze celé "zpravodajství" 52. týdne 2011.
Děkujeme za pochopení a přejeme hezkou zábavu.
Robert Malota, Strakonická televize

Vysílání STTV 51. týden 2011


Rok 2012: boj nemocnice za nervové, kožní a dětské oddělení

Přehraj video
Nechtěný vánoční dárek dostali lékaři a nemocnice od zdravotních pojišťoven. Ty s nimi rozvazují smlouvy, aby se, jak tvrdí, zbavily nadbytečných lékařů a péče. Vedení nemocnice ve Strakonicích se nejvíce obává zrušení nervového, kožního a dětského oddělení. Zdravotnické asociace se vzbouřily a žalují pojišťovny za kartelovou dohodu.

Zastupitelé vážně: rizika úvěru při čerpání dotace z EU

Přehraj video
Zástupci samosprávy ve Strakonicích měli v polovině prosince zasedání. První den však projednali pouze čtvrtinu programu, a v té byl bod o uzavření úvěrové smlouvy na 70 milionů Kč. Podle opozice obsahovala pro město nevýhodné podmínky.

Basketbalisté mají formu, pohybují se na čele tabulky

Přehraj video
Strakoničtí basketbalisté za sebou mají půlku základní části II. ligy a zatím si vedou víc než dobře. Po dvanácti kolech jim patří třetí příčka.
Tento ročník druholigové soutěže začínal tým SKB Strakonice s nejistým očekáváním.

Hrad na Nový rok: otužilci a ohňostroj

Město Strakonice připravilo na 1. ledna 2012 dvě akce. V 16 hodin se k lávce přes Otavu můžete přijít podívat na otužilce z TJ Fezko Strakonice, jak se noří do ledové říční vody. Při moderovaném programu se o otužování dozvíte spoustu zajímavých věcí, navíc můžete vyhrát drobné ceny. Na Nový rok ve Strakonicích samozřejmě nesmí chybět ani tradiční ohňostroj. Zahájení je v 18 hodin. Za třináctiminutové světelné představení město zaplatí 100 tisíc korun. (bob)

Úspěšný malý jarmark lidí s velkým srdcem

Přehraj video
Vánoční jarmark podporující Nadaci pro transplantaci kostní dřeně letos překonal očekávání. Lidé svými nákupy ve strakonické sokolovně přispěli na charitativní účely přes padesát dva tisíce korun.

Předvánoční besídka v domově důchodců

Krásný dárek klientům strakonického Domova pro seniory v Lidické ulici připravily děti ze Základní školy a Mateřské školy speciální společně s mladými mentálně postiženými lidmi. Ti navštěvují takzvané aktivační centrum, které při speciální škole působí a v rámci jednoho z kurzů napekli strakonickým seniorům vánoční cukroví. Po sladké svačince přišly na řadu nejmenší děti. Jejich kulturní pásmo v kapli domova vyvolalo nejenom upřímný potlesk u babiček a dědečků, ale sem tam v publiku ukápla i nějaká ta slzička dojetí…(bob)

Rozpočet města pro rok 2012

Strakoničtí zastupitelé na svém prosincovém zasedání schválili rozpočet města pro rok 2012. Ten má na straně výdajů dosahovat výše téměř 585 milionů korun, chybějících 64 miliónů v příjmové složce bude dorovnáno úvěry. Rozpočet počítá i s pokračováním největších investičních akcí, jako je například dostavba základní školy Povážská. (bob)

Lávka má na kontě další ocenění

Lávka u strakonického hradu se letos stala nejlepší novostavbou v historickém prostředí. Cenu již několik let uděluje Klub za starou Prahu. Architektce Ivetě Torkoniakové se podle památkářů podařilo nejlépe propojit současnou architekturu s historickou zástavbou. Jde již o třetí ocenění, kterého se stavba dočkala. Vloni byla strakonická lávka vyhlášena mostním dílem roku. (bob)