Únor 2014

Bez komentáře: Městem prošel masopustní průvod.


Poslední únorovou sobotu prošel Strakonicemi masopustní průvod. Před radnicí předal účastníkům maškarního reje symbolický klíč od města starosta Pavel Vondrys. Akci připravilo dětské zastupitelstvo ve spolupráci se Základní uměleckou školou Strakonice.

Bez komentáře: Malí krasobruslaři závodili na zimním stadionu


Poprvé se ve Strakonicích konal závod Českého poháru v krasobruslení. Na led vyjelo 78 dívek a osm chlapců ve třech žákovských kategoriích, nechyběly ani čtyři domácí reprezentantky. Soutěž byla posledním nominačním závodem před mistrovstvím České republiky. (bob)

Zpravodajství STTV - 9. týden 2014

See video

K zápisům do 1. tříd přišlo ve Strakonicích téměř čtyři sta předškoláků. Zástupci města předávali děkovné listy za záchranu lidských životů. Strakoničtí ochotníci připravili premiéru komedie a muzikálu.

K zápisům do prvních tříd přišlo téměř 400 dětí


Podle školského zákona se zápisy do prvních tříd v celé České republice uskutečnily mezi 15. lednem a 15. únorem. Konkrétní datum v tomto rozmezí si školy stanovily samy. K zápisu do prvních tříd se musí dostavit všechny děti, kterých se zápis týká, tedy i ty, kde rodiče uvažují o odkladu.

Město ocenilo statečné zachránce


Předáním děkovných listů těm, kteří se zachovali jako hrdinové a minulý rok zachránili lidské životy, vyvrcholila tradiční společenská akce, kterou připravuje město Strakonice. V pořadí již V. večera pro záchranáře se zúčastnili zástupci všech složek integrovaného záchranného systému.
Hrdinnému činu Jana Tyburce předcházel hazard dvou mladíků, kteří se v horkém červnovém dni rozhodli ochladit v Otavě pod nebezpečným jezem Na Křemelce. Chlapce však strhl vodní vír a začali se topit. Událost z protějšího břehu sledoval Jan Tyburec: „Chvilku jsem na ně řval, ať se zkusí dostat k jednomu z pilířů a když se jim to nepovedlo, tak jsem pro ně okamžitě skákal.“

Okrasná zelenina zpestří květinovou výzdobu města


Květinová výzdoba města Strakonice bude bohatší o další novinku. Po vydařených experimentech s nízkonákladovými záhony, kterým patří budoucnost v městské zeleni, se tentokrát další zajímavý prvek objeví v ornamentální květinové výzdobě. Variace letniček doplní okrasná zelenina. Inspirací pracovníkům odboru životního prostředí byla podobná městská výsadba již léta úspěšně realizovaná v Holandsku. A jenom malé ale důležité upozornění: tato chemicky ošetřená zelenina není vhodná ke konzumaci. (bob)

Neprofesionální divadelníci připravili na únor dvě premiéry


Scéna mladých při strakonickém divadelním souboru Čelakovský nastudovala komedii Zdeňka Zelenky „Přípitek všem láskám“ a divadelní skupina kolem Milana Šebelíka původní český muzikál „Paganini“.

Pólistky chtějí hrát o další zlato


Obhájit loňský titul mistryň České republiky. To je hlavní cíl vodních pólistek Fezka Strakonice. Největším soupeřem jim letos zřejmě bude družstvo Hradce Králové.

Liga žáků pomáhá hledat basketbalové talenty


Rudí ďáblové, Borci, Supermanky, Machři a Gepardi – to nejsou názvy týmů věhlasné NBA, ale družstev strakonických základních škol, které se zapojily do nultého ročníku Ligy žáků v minibasketbalu. Nasazení hráčů při zápasech však není o nic menší.

Hokejisté přehráli Písek a o titul bojují s David servisem


Vynikající výkony v play-off krajské ligy zatím podávají hokejisté HC Strakonice. V semifinále přehráli vítěze základní části – tým Písku – po vítězstvích 6 : 3 a 5 : 3. Ve finále play – off se Strakonice utkají s David servisem. První zápas byl odehrán po naší uzávěrce v neděli 23. února v Českých Budějovicích a zvítězil v něm David servis v poměru 5 : 2. Odveta je na programu v pátek 28. února ve Strakonicích. V případě nerozhodného stavu se třetí zápas bude hrát v neděli 2. března opět v Českých Budějovicích. (bob)