Leden 2016

Lidé podepisují petici proti vodní elektrárně

Nesouhlas s výstavbou malé vodní elektrárny na Pětikolském jezu poblíž strakonického hradu vyjadřují Strakoničtí podepisováním petičních archů, které jsou k dispozici například v městském infocentru, v kavárně Havana, v supermarketu COOP, v kavárně Kafíčko, v čajovně Pod Stolem, ve Forbes baru nebo Šmidingerově knihovně.

Marcelu Vlčkovou v čele představenstva pivovaru vystřídal Rudolf Oberfalcer

Z funkce předsedkyně představenstva společnosti Dudák - Měšťanský pivovar Strakonice byla radou města 27. ledna 2016 odvolána Marcela Vlčková.

Otázky pro Zdeňka Svěráka

See video

Herec, divadelní autor, filmový scenárista, textař a spisovatel Zdeněk Svěrák slaví letos významné životní jubileum. Kulaté výročí slaví i divadlo Járy Cimrmana. Strakonická televize využila příležitosti a požádala Zdeňka Svěráka, během jeho zájezdu do Strakonic s představením Blaník, o krátký rozhovor.

Zpravodajství STTV - 4. týden 2016

See video

Skončila přehlídka amatérských divadelních souborů. Lidé se snadno dostávají do dluhových pastí. Na diváky čeká v kulturním domě příjemné překvapení. Studenti za maturitní plesy ve strakonickém domě kultury letos ušetří. Sport: Hokejisté vyhráli v posledním domácím zápase. Bez komentáře: reprezentační ples města 2016.

Lidé kolem nás - Tomáš Fiala

See video

Devětapadesátiletý ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala stojí v jejím čele již 13 let. Na sklonku minulého roku (2015) byl Unií zaměstnavatelských svazů ČR, ministerstvem zdravotnictví a Hospodářskou komorou ČR oceněn titulem Manažer roku ve zdravotnictví 2015. V nové rubrice Lidé kolem nás se můžete seznámit s jeho životním příběhem, který pro vás zpracovala Strakonická televize.

Zpravodajství STTV - 3. týden 2016

See video

Tříkrálová sbírka skončila. Její výtěžek překvapil. V nové rubrice lidé kolem nás představíme ředitele strakonické nemocnice Tomáše Fialu. Na odpolední čtení do knihovny dorazilo přes dvacet lidí. Sport: Přípravka strakonických házenkářů má dvacet kluků.

Zpravodajství STTV - 2. týden 2016

See video

O registrační značky na přání je zájem také na Strakonicku. Prvním miminko roku 2016 se ve strakonické nemocnici narodilo prvního ledna v 15 hodin a 19. minut. Eko-poradce Jan Juráš upozorňuje, že nakupujeme víc než je zdrávo. Vyšlo lednové číslo strakonického měsíčníku o ochraně přírody Kompost. Ohlédnutí za loňskými lednovými událostmi zachycené kamerou Strakonické televize.

Zpravodajství STTV - 1. týden 2016

See video

Po ohňostroji nad řekou Otavou si lidé popřáli do nového roku. Strakonický autor Stanislav Kovář vydal třetí knihu povídek. Otužilci si prvního ledna opět přišli zaplavat. Strakonice a Kubova Huť uzavřeli zajímavou dohodu. Malí ochránci přírody navštívili psí útulek u Blatenského mostu. Galerie pod širým nebem vystavuje fotografie na téma Noční město. Novoroční přání faráře římskokatolické církve Romana Dvořáka.