Leden 2019

Zpravodajství STTV - 5. týden 2019

See video

Ve strakonickém gymnáziu budují bezbariérové vstupy, které od nového školního roku 2019 usnadní pohyb hendikepovaným studentům. Již po devatenácté uspořádala Oblastní charita se sídlem ve Strakonicích Tříkrálovou sbírku v regionu. Do redakce STTV přišla písemná omluva redaktorky TV Seznam Veroniky Neprašové, která v reportáži „Největší české město, kde soud zrušil celé volby. Proč právě tady?“ uvedla zavádějící informace týkající se Strakonické televize. Výtěžek z charitativního koncertu Autumn Night Katovice 2018 byl předán strakonické Mateřské, Základní a Praktické škole v Plánkově ulici. Sport: Závodníci oddílu SK Judo 1990 – Strakonice posbírali v uplynulém roce 2018 nejeden úspěch jak na tuzemských, tak mezinárodních soutěžích.

Zpravodajství STTV - 4. týden 2019

See video

Lidé si připomněli 50. výročí sebeupálení studenta filozofické fakulty Jana Palacha. Skončil 12. ročník divadelní přehlídky amatérských souborů s názvem Setkání. 45. výročí tvorby malíře Valentina Horby připomínají hned dvě výstavy, které připravila Šmidingerova knihovna ve Strakonicích. Sport: Ohlédnutí za florbalovým turnajem O zlatou vánočku. Basketbalistky U19 Chance čekají na svou druhou letošní výhru.

Zpravodajství STTV - 3. týden 2019

See video

Změny v představenstvu strakonické teplárny. Před padesáti lety se v Praze upálil student Jan Palach na protest proti postupující normalizaci v tehdejším Československu. Město Strakonice bude mít svou prezentaci na veletrhu cestovní ruchu v Brně. Strakonický výtvarník Jiří Máška má za sebou úspěšný rok 2018. Od Baltu k Jadranu se jmenuje právě vydaná kniha Františka Šestáka. V kostele sv. Markéty se uskutečnil Tříkrálový koncert v rámci celorepublikové charitativní Tříkrálové sbírky.

Zpravodajství STTV - 2. týden 2019

See video

Lidé ve Strakonicích přivítali nový rok 2019. Otužilci tradičně přeplavali řeku Otavu pod lávkou u strakonického pivovaru. První miminko ve strakonické porodnici přišlo na svět 2. ledna. Probíhá Tříkrálová sbírka. Strakoničtí vojáci budou moderně vyzbrojeni. Sport: derby fanklubů Sparta, Slavia, turnaj zdravotníků ve stolním tenise. Hokejisté zvládli vstup do nového roku.