Únor 2019

Zpravodajství STTV - 9. týden 2019

See video

Šmidingerova knihovna se zapojila do mezinárodního projektu Bookstart. Počet vyloupených rekreačních chat a chalup se v zimním období zvyšuje. V rubrice Lidé kolem nás si představíme punkovou kapelu Cela pro Klárku. Sport: A tým HC Strakonice odehrál poslední kolo základní části a B tým se stal přeborníkem okresního přeboru.

Zpravodajství STTV - 8. týden 2019

See video

Kůrovcová kalamita postihla také Strakonicko. V městských lesích se začaly kácet kůrovcem napadené i stoleté smrky. Strakoničtí vojáci se již nějakou dobu připravují na prestižní hodnocení v rámci vzdušných sil NATO. Sport: Ve Strakonicích se uskutečnil třetí ročník závodu v krasobruslení nazvaný „Velká cena Strakonic a Strakonická bruslička“. Ještě jednou se vrátíme k výsledkům ankety Sportovec Strakonicka za rok 2018, které byly slavnostně vyhlášeny v Rytířském sále strakonického hradu. Tentokrát vám představíme významné sportovní osobnosti.

Zpravodajství STTV - 7. týden 2019

See video

Technické služby v zimním období prověřuje údržba komunikací ve městě. Postarat se musí přibližně o 160 kilometrů silnic a 85 kilometrů chodníků. Bezohlední řidiči velice často odjedou od drobných nehod na parkovištích. Sport: Velkou sportovní a společenskou událostí se stalo vyhlášení výsledků ankety Sportovec Strakonicka za rok 2018 v Rytířském sále strakonického hradu.

Zpravodajství STTV - 6. týden 2019

See video

Při rekonstrukci Muzea středního Pootaví byly odkryty vzácné nástěnné malby a také podle prvních odhadů části středověkého oltáře. Strakonický pivovar měl v loňském roce největší meziroční nárůst v množství prodaného piva od roku 2006. Před sto lety byl založen Československý červený kříž. Senior bez nehod - takové bylo téma přednášky, kterou připravilo Infocentrum pro seniory. Strakonickým policistům se podařilo chytit dva zloděje. Pozvánka: Scéna mladých při DS Čelakovský vás zve na premiéru nové hry Návrat pana Leguena aneb Víkend ve výtahu. Sportovní přehled.