Březen 2019

Zpravodajství STTV - 13. týden 2019

See video

Městská rada schválila navýšení stavu strakonických městských strážníků. Vojáci podepsali dohodu o spolupráci se svými kolegy z Litvy. Možnost nechat si preventivně vyšetřit své ledviny využilo ve strakonické nemocnici v rámci Světového dne ledvin pětačtyřicet lidí. Blíží se rekonstrukce ulice v Dražejově. Na strakonickém Podskalí se uvolnila část skalního masivu. Proběhl 54. ročník loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice. Sport: Házenkáři si doma připsali další vítězství.

Zpravodajství STTV - 12. týden 2019

See video

V letošním roce začne první etapa rekonstrukce kulturního domu. Miroslav Šobr z odboru životního prostředí připravil již 18. ročník ekologicko-osvětového projektu pro veřejnost a základní školy. Panelovou výstavu Strakonice a vznik protektorátu Čechy a Morava připravilo Muzeum středního Pootaví. 54. ročník loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice doprovází unikátní výstava z Národního muzea nazvaná Čerti. Parta dobrovolníků se pomocí sociální sítě domluvila na čistění strakonické Mlýnské stoky a jejího okolí.

Zpravodajství STTV - 11. týden 2019

See video

Pořadatelem desátého společenského večera pro záchranáře v domě kultury bylo opět město Strakonice. Vojáci si připomněli dvacáté výročí vstupu České republiky do NATO. Scéna mladých při DS Čelakovský slavila úspěch na divadelní přehlídce v Dačicích. Výstava Josefa Synka a Vlastimila Tesky zahájila výstavní sezónu ve společenských sálech strakonického hradu. Sport: Strakoničtí hokejisté vypadli v semifinále play-off Krajské hokejové ligy. Házenkáři porazili na domácí palubovce Sokol Vršovice.

Zpravodajství STTV - 10. týden 2019

See video

Vojáci předali peněžní dar do Základní, Mateřské a Praktické školy ve Strakonicích. Loutková scéna Radost se připravuje na Skupovy Strakonice. Uplynulo již 127 let od narození loutkáře Josefa Skupy. V Zadních Zborovicích byl pokřtěn již 12. díl zpěvníku Písničky, které ani čas neodvál. Sport: B tým HC Strakonice vyhrál okresní přebor ledního hokeje. A tým HC Strakonice bojuje v play off Krajské ligy.