Červen 2019

Zpravodajství STTV - 26. týden 2019

See video

Měšťanský pivovar Dudák Strakonice si výročním speciálem L. P. 1649 připomíná 370 let od svého založení. Dobrá zpráva pro řidiče. S týdenním předstihem byla ukončena rekonstrukce silnice I/20 procházející Novým Dražejovem. Divadlo na prknech, která znamenají molo na řece Otavě. Na Podskalí se ke spokojenosti diváků opět hrálo pod letním nebem. Pro pátý ročník volyňského Food Festivalu inspirovaném obdobím první republiky bylo i tentokrát prostředí volyňské plovárny jako stvořené. Sport: FK Junior Strakonice postoupil do Krajského přeboru. Destrukční derby se uskutečnilo na letišti V Lipkách.

Zpravodajství STTV - 25. týden 2019

See video

Dvě kulatá jubilea slavili obyvatelé Domova klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích. Už dvacet existuje Oblastní charita Strakonice a patnáct let už je v provozu Dům klidného stáří. Rada města Strakonice odsouhlasila dar ve výši 50 000 Kč pro Hospic sv. Markéty, který sídlí ve strakonické nemocnici. V plzeňské fakultní nemocnici bylo zprovozněno nové artroskopické centrum, ve kterém operují pacienty z celé republiky. Strakonická televize byla přítomna unikátnímu živému přenosu artroskopické operace kyčelního kloubu mladého sportovce. Sport: Akademie discgolfu s mistrem ČR. Plavecké závody Zlatý Fez 2019.

Zpravodajství STTV - 24. týden 2019

See video

Ústavní soud odložil vykonavatelnost usnesení krajského soudu ohledně komunálních voleb ve Strakonicích. Poslanec Parlamentu ČR Lukáš Kolářík předal prohlášení o nesouhlasu se zpoplatněním silnic první třídy na Strakonicku premiérovi ČR Andreji Babišovi. Nejlepší ročníkové práce studentů oboru Strojírenství a Obalové techniky na Vyšší odborné škole, Střední průmyslové škole a Střední odborné škole řemesel a služeb ve Strakonicích byly poprvé finančně oceněny. Na Zemském finále ve Strakonicích se rozhodlo o postupujících mažoretkách. Tělocvičná jednota Sokol Volyně oslavila 150 let od svého založení a 90. výročí postavení tamní sokolovny.

Zpravodajství STTV - 23. týden 2019

See video

Seniorská obálka pomáhá v situacích, kdy se dostanete do tísně, ohrožení zdraví nebo života. I.C.E. označení je mezinárodní zkratka z anglických slov In Case of Emergency a znamená "použít v případě nouze". K dostání je zdarma v Infocentru pro seniory. Strakonické Podskalí ožilo kulinářskou akcí Restaurant day. Pomáhat je lidské aneb Den proti rakovině. Tak byla nazvána úspěšná charitativní akce na strakonickém gymnáziu. Házenkáři se na tiskové konferenci ve strakonickém pivovaru ohlédli za uplynulou sezónou.