Srpen 2019

Zpravodajství STTV - 35. týden 2019

See video

Termín nových voleb do městského zastupitelstva je znám. Pětadvacátý ročník Běhu městem se tentokrát stal součástí oslav 30. výročí sametové revoluce. Rennerovy sady byly plné tvořivých dílen z přírodních a ekologicky odbouratelných materiálů a dalšího doprovodného programu. Sport: Už podruhé se na strakonické Podskalí vrátily dračí lodě, aby si jejich posádky změřily své síly v závodě Strakonický drak. Strakonický Junior je po třech zápasech v krajském přeboru zatím bez bodu.

Zpravodajství STTV - 34. týden 2019

See video

Ústavní soud 9. srpna definitivně rozhodl, že komunální volby ve Strakonicích se budou opakovat. Měly by se uskutečnit ještě letos v polovině prosince a měly by být jednodenní. Jak tento verdikt vnímají komunální politici? Ve Strakonicích odstartoval jubilejní 5. ročník vzpomínkové Motocyklové soutěže Šumavou. Obnovená soutěž má připomínat slavné závody, které se v regionu jezdily v šedesátých letech minulého století. Retro akci opět uspořádal Prostor pro historii techniky ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Strakonice.

Zpravodajství STTV - 33. týden 2019

See video

V červenci byla zahájena jedna z největších investičních akcí v tomto roce, která se týká kompletní rekonstrukce spojnice mezi centrem města a Starým Dražejovem. O nás bez nás, tak vnímají města a obce ležící na silnici I/22 rozhodnutí ministerstva dopravy potažmo vlády, týkající se zpoplatnění pouze některých silnic první třídy. Ty se staly součástí výběrového řízení na nového provozovatele mýta v ČR bez dohody s obcemi. Sport: V degustovně strakonického pivovaru zhodnotili uplynulou florbalovou sezónu a nastínili výhledy do té další předseda FbC Adam Vašmucius a místopředseda Martin Košta. Ve Strakonicích se uskutečnil další ročník tradiční parašutistické soutěže Strakonický bazén. Pozvánky na zajímavé srpnové akce ve Strakonicích.

Zpravodajství STTV - 32. týden 2019

See video

Ve strakonické nemocnici byla slavnostně odhalena socha nazvaná „Zdravá duše, zdravé tělo“. Úspěšná byla žádost o dotaci na druhý díl publikace Zahradou poznání, o kterou požádalo město Strakonice prostřednictvím odboru životního prostředí. Plavecké léto, na které do Strakonic přijíždějí plavci s tělesným postižením z celé České republiky, vstoupilo do svého 27. ročníku. Vodní pólisté na tiskové konferenci v pivovaru zhodnotili uplynulou sezónu.