Září 2019

Zpravodajství STTV - 40. týden 2019

See video

Zpoplatnění silnice I/20 bylo definitivně potvrzeno v nové sbírce zákonů. Stane se téměř souběžná, ale nezpoplatněná I/22 objízdnou trasou pro těžkou nákladní dopravu? Křesťanské kříže u cest a polí v české krajině bývají spojeny s pohnutými lidskými osudy. Jeden z nich se nachází také u Třebohostic, kde ho nechala postavit rodina Pechlátova, aby ochránil jejich syna Františka na bojištích první světové války. Ve Strakonicích se opět uskutečnila charitativní akce „Sportem proti rakovině“. Letošní účast soutěžících na IV. sportovních hrách seniorů překonala všechny předcházející ročníky.

Zpravodajství STTV - 39. týden 2019

See video

Strakonice mají za sebou další významné výročí. Sto let od svého vzniku oslavila ve městě strojírenská firma ČZ, která se proslavila celosvětově proslulou výrobou motocyklů. Druhý ročník multižánrového festivalu Strakonice nejen sobě se odehrál převážně v centru města. Zapojily se do něj i některé strakonické kavárny, čajovny a hospůdky. Sport: Strakonický basketbal si ve sportovní hale připomněl osmdesátiny. Na závěr našeho vysílání vám prozradíme, že svatováclavské překvapení pro návštěvníky strakonické pouti připravil městský pivovar.

Strakonice nejen sobě 2019 - čtvrtek + pátek

See video

Strakonice nejen sobě 2019 - sestřih čtvrtečního a pátečního dne.

Zpravodajství STTV - 38. týden 2019

See video

Na Žateckých slavnostech chmele zvítězil Strakonický Dudák v kategorii světlých ležáků - jedenáctek. Letecká show z doby první světové války nebo vystoupení dvojnásobného mistra světa v akrobacii Petra Jirmuse, i takový byl letecký den V Lipkách. Ve Strakonicích se uskutečnil 2. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky mládežnických dechových orchestrů O zlatou taktovku Ladislava Roma. Návrat do minulosti házené aneb Setkání generací po letech byla nazvána netradiční akce, která se uskutečnila za velkého diváckého zájmu ve strakonické obloukové hale.

Zpravodajství STTV - 37. týden 2019

See video

Ještě před začátkem školního roku byla slavnostně otevřena nová naučná stezka v přírodní památce Tůně v Hajské. Město Strakonice získalo od počátku roku přes 76 milionů korun na dotacích. Domácí hospic sv. Markéty ve Strakonicích uspořádal charitativní koncert na hradním nádvoří hradu. Na strakonickém hradě se dále hrálo a vzpomínalo u příležitosti hudebního koncertu, který připomněl a současně oslavil, že na Strakonicku se bigbeat hraje už půl století. Pozvánka na Slovoslet 2019 + Kampaň Preventu na podporu pěstounské péče.

Zpravodajství STTV - 36. týden 2019

See video

Město požádalo ministerstvo vnitra o dohled nad volbami. Lávka pro pěší u sídliště Mír je odsouzena k demolici. Především rodinám s dětmi byla určena akce připravená strakonickým pivovarem Dudák, který v letošním roce slaví 370 let od svého založení. Strakonická radnice hledá vhodný vánoční strom. Sport: Junior v derby s Osekem neobstál. Pozvánka: Strakonický basketbal oslaví 80 let.