Srpen 2020

Zpravodajství STTV - 36. týden 2020

See video

Tradiční Václavská pouť ve Strakonicích bude, ale kvůli nutným hygienickým opatřením v jiné podobě. Letošní 24. ročník Mezinárodního dudáckého festivalu ve Strakonicích se nemohl uskutečnit kvůli pandemii Covid 19, ale neopakovatelnou atmosféru dudáckých festivalů si domácí muzikanti a hosté připomněli v pořadu A přeci v Strakonicích dudy hučí... Strakonice mají za sebou 26. ročník Běhu městem. Tato sportovní událost, která se koná vždy 21. srpna, každoročně připomíná zákeřnou okupaci tehdejšího Československa vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968. Pivovar uspořádal zajímavou sportovní událost spojenou s narozeninovými oslavami strakonického piva. Její součástí byl i první ročník Otavského zlatého půlmaratónu.

Zpravodajství STTV - 35. týden 2020

See video

Výtěžek z memoriálu Petra Adlera putoval tradičně do strakonické nemocnice. Příslušníci strakonické jednotky aktivní zálohy se zúčastnili výcviku v Oldřichově a Boleticích. V areálu letního kina se uskutečnila premiéra balady Ondřeje Fibicha Kdyby dudy měly křídla. Sport: Sokol Katovice se stal vítězem okresního přeboru ledního hokeje. V prostorách strakonického hradu se uskutečnil turnaj v české dámě. Pozvánka: Ve Strakonicích se uskuteční MČR v parašutismu.

iMDF 2020 - zdravice dudáckých souborů

See video

Projekt iMDF2020 vám zprostředkuje pozdravy od jednotlivých dudáckých souborů, které měly vstoupit na letošním MDF, který byl zrušen. Všechny zdravice najdete buď na YOUTUBE kanálu Strakonické televize v playlistu "iMDF2020 - pozdravy dudáckých souborů" a nebo na webu MDF - www.dudackyfestival.cz
v záložce iDMF.

Zpravodajství STTV - 34. týden 2020

See video

O senátorské křeslo v obvodu č. 12 se utká 11 kandidátů. V letním kině proběhla premiéra balady Ondřeje Fibicha Kdyby dudy měly křídla. Strakonice koncem srpna přeci jen o dudáckou muziku nepřijdou. Na sobotu 22. a neděli 23. 8. je připraven "dudácký víkend". Sport: Hokejisté HC Strakonice zahájili přípravu na novou sezónu. XXVI. ročník Běhu městem se tradičně uskuteční 21. srpna. Ve věku 88 let zemřela velká motocyklová legenda Zdeněk Polánka.

Zpravodajství STTV - 33. týden 2020

See video

Strakonická nemocnice jako první v Jihočeském kraji zavedla rouškomat. Strakonické krajkářky poděkovaly zdravotníkům a všem z první linie. Hoslovický mlýn ožil akcí Pec nám (ne)spadla. Zahraniční i české soubory zasílají video pozdravy, které budou postupně zveřejňovány na webových stránkách MDF (www.dudackyfestival.cz). SPORT: Exhibiční utkání legend ženského basketbalu versus Mladé Pušky mělo charitativní charakter.

Zpravodajství STTV - 32. týden 2020

See video

Krizový štáb Jihočeského kraje rozhodl o povinnosti nošení roušek v prostorách zdravotnických zařízení a úřadů. Na Strakonicku působí přes 800 organizovaných včelařů. V předsálí Šmidingerovy knihovny ve Strakonicích je k vidění zajímavá výstava na téma Kartografická vizualizace středního Pootaví. Výročí 600 let od bitvy u Sudoměře. Sport: Paralympionik a jihočeský plavec Arnošt Petráček se připravuje ve Strakonicích před paralympijskými hrami v Tokiu. Pozvánka - závody dračích lodí Strakonický drak 2020.