Září 2020

Zpravodajství STTV - 40. týden 2020

See video

Nepojízdná auta s prošlou technickou kontrolou začínají svižněji mizet z katastru města. V prostorách Okresního archivu je možné navštívit výstavu k 150. výročí založení Jednoty Karla Havlíčka Borovského. Strakonická nemocnice získala certifikát Czech Stability Award. Působivé fotografie z nového charitativního kalendáře, který má finančně pomoci psímu útulku ve Strakonicích, jsou k vidění v galerii pod širým nebem. Sport: Strakonický Ski Klub i v letošním roce zorganizoval oblíbený duatlon.

Zpravodajství STTV - 39. týden 2020

See video

COVID 19 začíná opět omezovat kulturní akce. Domácí hospic sv. Markéty dostal nové auto. Nemocnice omezila návštěvy. Pozvánka na festival mluveného slova Slovoslet 2020. Sport: Ve věku nedožitých 86 odešel do sportovního nebe Zdeněk Koller. Na strakonickém letišti se uskutečnilo otevřené Mistrovství ČR v parašutismu. Pozvánka na Strakonický fez 2020.

Zpravodajství STTV - 38. týden 2020

See video

Přesunutím restaurace z prvního poschodí do zmodernizovaných prostor v přízemí byla ukončena první etapa rozsáhlé rekonstrukce kulturního domu. Strakonická nemocnice převzala finanční dar ve výši 250 000 korun od nadačního fondu Kapka naděje. V černé kuchyni strakonického hradu vystavuje obrazy Eva Wernerová-Malkovská. K jejím nejčastějším motivům patří stará zákoutí měst, vesničky a zátiší. Třetího ročníku závodu dračích lodí na Podskalí se zúčastnilo 19 posádek, což je zatím nejvíc v tříleté historii Strakonického draka. POZVÁNKA: K jubilejnímu 40. ročníku Běhu okolo Kuřidla, který je oblíbeným závodem profesionálních sportovců i rodin s dětmi, připravili pořadatelé ze strakonického Ski klubu několik novinek.

Zpravodajství STTV - 37. týden 2020

See video

Firma Baobab, která v České republice pečuje o památné stromy více než dvacet let, v minulých dnech odborně ošetřila vzácnou Václavskou lípu na Podsrpu, která byla vyhlášena nejkrásnější lípou strakonického okresu. Štěkeňská rodačka, Tereza Vanišová, se po vydařené sezóně v americké univerzitní lize dostala do National Women Hockey League, tedy ženské obdoby NHL. Dres bude oblékat za tým Boston Pride. Její úspěšnou kariéru vám přiblížíme v naší rubrice Lidé kolem nás. Na závěr pro vás máme ještě tip na zářijový výlet. Přibližně 10 kilometrů od Strakonic u obce Kváskovice se nachází neoficiálně nejmladší hrádek v České republice.