Únor 2021

Zpravodajství STTV - 8. týden 2021

See video

Kyberšikana je palčivým problémem dnešní doby. Městská policie s Policií ČR připravují na toto téma osvětový projekt pro žáky základních škol. Městské kulturní středisko začalo se stavebními úpravami v areálu letního kina. Mají být dokončeny do zahájení letošního kulturního léta. Prostor autobusového nádraží ve Strakonicích se může pochlubit výzdobou děl žáků výtvarného boru základní umělecké školy Strakonice. Pro uměleckou školu i společnosti STTRANS se nejedná o první společný projekt. Nadšenci zdraví a pohody. Tak by se dali charakterizovat otužilci ze Strakonic, kteří se schází pravidelně každou středu a neděli pod Mutěnickým jezem na řece Volyňce.

Zpravodajství STTV - 7. týden 2021

See video

U Mravenčí skály probíhá plánovaná rekonstrukce zastaralé techniky. Do očkovacího centra v tělocvičně Lidická přišli první zájemci o očkování vakcínou proti covidu 19. Byli jsme u toho. Základní škola Františka Ladislava Čelakovského se chystá na jubilejní oslavy svého založení a také na zápisy do prvních tříd. Anketa: Máme za sebou rok 2020, celosvětově poznamenaný covidem 19. O co nás ochudil a čím nás naopak obohatil? Ptáme se známých osobností v naší anketě na pokračování - Radek Sosna, učitel a trenér Ski klubu Strakonice.

Zpravodajství STTV - 6. týden 2021

See video

Společnost DURA po dohodě s městem věnovala strakonickým základním školám 120 tabletů pro distanční výuku. Tělocvična proti parkovišti strakonické nemocnice se proměňuje v očkovací centrum. To by mělo být dokončeno ještě tento měsíc. Velitel a dlouholetý člen jednotky Sboru dobrovolných hasičů Strakonice II Václav Císařovský požádal starostu města o uvolnění z funkce k 31. lednu letošního roku. Vedení města mu za jeho práci poděkovalo. Sport: Strakonické basketbalistky přivítaly na domácí palubovce Hradec Králové.

Zpravodajství STTV - 5. týden 2021

See video

Do konce letošního roku se ve Strakonicích objeví radary, které budou řidiče upozorňovat na překračování povolené rychlosti. Nabídka středoškolských studijních oborů ve Strakonicích roste. Euroškola bude například v následujícím školním roce otevírat zajímavý obor Ekonomika a management sportu. Letošní Tříkrálová sbírka trvala kvůli pandemii déle, od 1. do 24. ledna. Naplnily se představy jejich organizátorů? Pro odpověď jsme si zajeli do Sousedovic za ředitelkou Oblastní charity Olgou Medlínovou. Rodiče svým dětem, které se v loňském roce narodily ve strakonické porodnici, převážně dávali tradiční česká jména. Máme za sebou rok 2020, celosvětově poznamenaný covidem 19. O co nás ochudil a čím nás naopak obohatil? Ptáme se známých osobností v naší anketě na pokračování - Ota Šmejkal, ředitel strakonických hasičů.