Březen 2021

Velikonoční pozdrav města Strakonice

See video

Velikonoční pozdrav města Strakonice s proslovy starosty Břetislava Hrdličky, otce Romana Dvořáka a vystoupením Prácheňského souboru písní a tanců.

Zpravodajství STTV - 13. týden 2021

See video

Na Křemelce vznikne nový skatepark. Město vyhlásilo soutěž o nejlepší kraslici či ručně malované vejce. Velikonoční poselství otce Romana Dvořáka. Sport: Sympaťákem roku 2020 se v anketě Sportovec Strakonicka stal florbalový tým BEZ Katovice.

Zpravodajství STTV - 12. týden 2021

See video

Zastupitelé města na svém únorovém zasedání odsouhlasili prodej teras pod Hvězdou pro stavbu polyfunkčního domu. Strakonický pivovar se statečně pere se současnou koronakrizí. Do skla bude stáčet pivní speciály, například už ten Velikonoční, který uvedl tento týden na trh, se bude prodávat i v maloobchodní síti. Ve strakonické nemocnici bylo prostřednictvím babyboxu zachráněno již třetí dítě. Sport: Házenkářský úspěch v anketě Sportovec Strakonicka.

Zpravodajství STTV - 11. týden 2021

See video

Vytíženost covidových lůžek v jihočeských nemocnicích se blíží maximu. Jihočeský hejtman Martin Kuba ve svém prohlášení z minulého týdne upozorňuje, že nemocnice se mohou dostat do situace, kdy budou chybět lůžka se specializovaným přístrojovým vybavením včetně kvalifikovaného personálu. Rezervy docházejí a hejtman Kuba vybízí Jihočechy k většímu respektu před touto zákeřnou nemocí. Přes 2500 lidí bylo minulý týden naočkováno ve strakonickém očkovacím centru v Lidické ulici. Bylo to zatím nejvíc od zahájení očkování 11. února. Sportovní akcí roku 2020 se stalo utkání SK Otava Katovice - SK Slavia Praha U19.

Zpravodajství STTV - 10. týden 2021

See video

Zdravotníkům v očkovacím centru pomáhají také dobrovolníci z řad studentů strakonického gymnázia. V areálu nemocnice se testuje sedm dní v týdnu pomocí antigenních testů. Jihočeský kraj začal zveřejňovat počty pacientů s COVID-19 ve všech jihočeských nemocnicích. Kulturní akce stále nejsou povoleny kvůli sílící virové nákaze, a tak městské kulturní středisko využívá toto období k renovaci plakátovacích ploch ve městě. Tříkrálová sbírka kvůli mimořádným proticovidovým opatřením 19 zchudla, ale ještě je šance na její konto přispět. Z důvodů prudce se zhoršující epidemické situace je od 4. března provoz linek MHD na území Strakonic v režimu prázdninového provozu. SPORT: Královnou sportu se opět stala bikerka Jana Pichlíková. Strakonické basketbalistky si připsaly druhé vítězství sezóny.

Zpravodajství STTV - 9. týden 2021

See video

Zatímco ve strakonické nemocnici se testuje pravidelně, očkovací centrum v Lidické ulici je závislé na dodávkách vakcín, takže jeho kapacita není zdaleka využita. Strakoničtí vojáci absolvovali ve Švédsku instruktážní kurz nových protiletadlových raketových kompletů RBS - 70 NG. S blížícím se jarem se začíná probouzet i Panská zahrada, ze které se má ještě v letošním roce stát přírodní centrum kultury. Je to už padesát let, co se ve strakonickém pivovaru naposledy používal přírodní led z řeky Otavy. Sport: Královnou sportu se opět stala bikerka Jana Pichlíková.