Duben 2021

Zpravodajství STTV - 17. týden 2021

See video

Zastupitelé města na svém 11. veřejném zasedání schválili poskytnutí bezúročné zápůjčky strakonické teplárně na výstavbu teplovodu pro sídliště Šumavská. Sládek strakonického pivovaru Vlastimil Matej založil první letošní várku speciálního piva s názvem Dudák Letní. Smuteční obřadní síň na hřbitově sv. Václava včetně jejího bezprostředního okolí čeká velká proměna. Vedení města o novou podobu důstojného místa pro rozloučení se zesnulými požádalo uznávaného českého architekta Radka Šímu, rodáka ze Strakonic. Anketa: Je to více než rok, co pandemií ochromené školství zavedlo distanční výuku. Jak dnes tento způsob vzdělávání vnímají ti, kterých se nejvíce dotkla? Sport: Zastupitelstvo města schválilo dotace pro podporu sportu.

Zpravodajství STTV - 16. týden 2021

See video

Ve strakonickém očkovacím centru byl proti covidu 19 naočkován deseti tisící registrovaný zájemce, kterému poblahopřál i jihočeský hejtman Martin Kuba. Strakonická Jednotka sboru dobrovolných hasičů zaznamenala od začátku roku zvýšený počet výjezdů ať už k požárům či takzvaným technickým pomocím. Sport: V anketě oceněný hokejový tým si zahrál na mistrovství světa v Kanadě. Pozvánka: Projekt Kulturu nezastavíš podporuje umělce i uzavřené obchody.

Zpravodajství STTV - 15. týden 2021

See video

Rozsáhlé kácení stromů na území města znepokojilo strakonickou veřejnost. O vysvětlení, proč bylo nutné kácet v několika městských lokalitách, jsme požádali vedoucího odboru životního prostředí Jaroslava Brůžka, který má na starosti městskou zeleň. Příběh desetiletého chlapce ze Strakonic, který zůstal po autonehodě své matky sám, vyvolal velkou vlnu lidské solidarity. Sport: Již potřetí byl v anketě Sportovec roku v kategorii Handicapovaný sportovec oceněn čtyřiatřicetiletý Tomáš Kunc, který se pravidelně účastní také Zimních speciálních olympiád v Krkonoších.

Zpravodajství STTV - 14. týden 2021

See video

V předvelikonočním týdnu zaznamenali ve strakonické nemocnici pokles covid pozitivních pacientů. O dítě nedávno odložené do strakonického babyboxu se přihlásila matka, která ho chce nazpátek. Mana, Apoštolská církev Strakonice, ve spolupráci s neformální skupinou Jsme Strakonice, připravila ke Dni učitelů výstavu Komenského „timeline“, která je součástí celorepublikového projektu Komenský 2020. Sport: V anketě Sportovec roku rozhodly čtyři desítky sportovních osobností, trenérů, funkcionářů a novinářů o prvenství mladších žáků FK Junior Strakonice v kategorii mládežnické kolektivy.