Červen 2021

Zpravodajství STTV - 26. týden 2021

See video

Vedení města rozhodlo o pomoci lidem na jižní Moravě. Strakonické hasiče prověřily bouřky a přívalové lijáky. O rok odložené oslavy stého výročí založení strakonického gymnázia se kvůli pandemii uskutečnily až v letošním červnu. Jejich organizátoři připravili dvoudenní kulturní program jak v areálu školy, tak na Podskalí u pivovaru. Pozvánka na Mistrovství České republiky v parašutismu v klasických disciplínách.

Zpravodajství STTV - 25. týden 2021

See video

Na strakonickém gymnáziu maturovalo v červnu celkem 129 studentů. Více než polovina jich prospěla s vyznamenáním. Léto je tady. Strakoničtí ho přivítali otevřením venkovního plaveckého areálu, který v letošní sezoně nabízí některé novinky. Výstavní síně městského kulturního střediska v areálu strakonického hradu jsou po několikaměsíční pauze opět otevřeny. Sport: SKI klub Strakonice uspořádal další ročník duatlonu. Turistická pozvánka: Strakonice plné zážitků.

Zpravodajství STTV - 24. týden 2021

See video

Strakonická nemocnice vyhrála v kategorii velkých firem, které zaměstnávají osoby starší pětapadesáti let. V děkanském kostele sv. Prokopa pokračuje rekonstrukce. Otevřen pro veřejnost má být v příštím roce. Ve strakonickém knihkupectví BukAbuk představil básník Ondřej Fibich svou novou knihu Cesty k Šumavě. Kromě autora se autogramiády zúčastnil také spisovatel, dramatik, literární a divadelní kritik Vladimír Just, který k fenomenální knize „bosonohého básníka“ napsal doslov. Pozvánka na oslavy stého výročí strakonického gymnázia.

Strakonice plné zážitků

See video

Jihočeské Strakonice jsou proslulé květinovou výzdobou, gotickým hradem a dudáckou historií. Město nabízí i nespočet zajímavých zážitků.

Zpravodajství STTV - 23. týden 2021

See video

Ve strakonickém očkovacím centru byla minulý týden podána 40 000 vakcína proti nemoci Covid – 19. Určitě důvod k malé oslavě a k poděkování nejen zdravotníkům, ale i všem dobrovolníkům, bez kterých by plynulý provoz Očka nebyl myslitelný. Po několika měsících dochází k velkému rozvolňování ve všech oblastech našeho společenského života. Do divadel a kin se vracejí diváci, i když ještě musí předkládat doklad o očkování, testování či prodělané nemoci covid - 19. Jak je na rozvolnění připraveno Městské kulturní středisko ve Strakonicích, jsme se zeptali jeho ředitele Františka Christelbauera. Sport: „Děti dětem“, tak můžeme nazvat charitativní běh dětí ze strakonického hokejového klubu, který finančně pomohl dětem ze Speciální mateřské a základní školy ve Strakonicích. Předání šeku na více než 8000 korun se symbolicky uskutečnilo na Mezinárodní den dětí. Pozvánka do strakonických Rennerových sadů, ve kterých se v sobotu 12.