Srpen 2021

Zpravodajství STTV - 35. týden 2021

See video

Modlešovická vodní nádrž bude opravena. Žádost o dotaci z ministerstva zemědělství, o kterou město požádalo v závěru minulého roku, byla úspěšná. Rada města uložila technickým službám, jako správci světelné signalizace, okamžitou úpravu časového intervalu na semaforu za kruhovým objezdem u Lidlu. Dětské příměstské tábory obohacovali programem pro děti policisté i vojáci. Vojáci dokonce jeden takový tábor pro děti svých zaměstnanců pořádají pravidelně. Že léto pomalu končí, připomněly dožínky v Hoslovicích, během kterých se uskutečnil křest nové knihy Václava Matějky „Ďábel se neptá“. Autora k napsání románu inspiroval tragický osud posledních majitelů hoslovického mlýna. Sport: Report z Běhu městem 2021 a Hokejového turnaje ředitele pivovaru.

Zpravodajství STTV - 34. týden 2021

See video

Dlouhý plot, který vyrostl na Katovické ulici, a za ním čilý stavební ruch, vzbudil zvědavost nejen u strakonických občanů. Podle informace z městského úřadu se zde začíná stavět nový obchodní dům Kaufland. Veřejné čtení z knihy Pokoj č.9 od Kateřiny Strnadové-Leboutte se uskutečnilo na dvorku obchodu FortonDecco na Palackého náměstí ve Strakonicích. Ukázky z knihy nabídly pohled do zákulisí boje s těžkou a vzácnou nemocí se šťastným koncem. Strakoničtí kriminalisté vyšetřují smrtelnou dopravní nehodu, která se stala v úterý 17. srpna na cyklostezce Hajská – Sedlíkovice po třetí hodině odpolední. Zemřela při ní jednašedesátiletá žena ze Strakonic. Sport: 6. ročník Tour de Battaglia.

Zpravodajství STTV - 33. týden 2021

See video

Ve Strakonicích se lidé rozhodují spíše pro tradičně pojaté svatby, ale někdy se snoubenci rozhodnou i pro netypický svatební obřad. Od padesátých let minulého století byl památkově chráněný objekt špýchar využíván spotřebním družstvem Jednota jako sklad ovoce a zeleniny. V loňském roce se stal součástí majetku města, které s ním má docela jiné plány. Na tři strakonické příměstské tábory organizované STARZem v plaveckém areálu byly pozvány preventistky státní a městské policie. Z cyklu – tak se jmenuje osobitá výstava tří strakonických fotografů, kteří své práce prezentují v Maltézském sále strakonického hradu. Ve vestibulu Šmidingerovy knihovny je až do konce srpna prodloužena výstava obrazů složených z puzzlí, které vytvořil strakonický autor Karel Raba.

Zpravodajství STTV - 32. týden 2021

See video

Ve strakonickém očkovacím centru začali očkovat neregistrované zájemce od 16 let. V srpnovém speciálu Strakonické televize vám nabídneme pohled do stále ještě uzavřeného muzea, které prochází velkou rekonstrukcí. Připravovanými expozicemi nás bude provázet ředitelka Muzea středního Pootaví Ivana Říhová. Sport: Do divizních Katovic opět přijeli slávističtí dorostenci.

Zpravodajství STTV - 31. týden 2021

See video

Novou podobu dostala Panská zahrada, která bylo o víkendu slavnostně otevřena pro veřejnost. Byl tak upraven další přírodní areál městského kulturního střediska, který bude sloužit kulturním a společenským akcím. Zadáním veřejné zakázky na zhotovení projektové dokumentace se otevřely další etapy generální rekonstrukce kulturního domu ve Strakonicích. Zadání veřejné zakázky bylo jednomyslně odsouhlaseno radou města. Sport: V mezistátním přátelském utkání na strakonické Křemelce fotbalistky pražské Slavie nastoupily proti favorizovanému rakouskému týmu Sankt Pölten, sedminásobnému šampionu rakouské ligy a pravidelnému účastníku Ligy mistryň. Atraktivní zápas sledovalo 350 platících diváků.