Leden 2022

Zpravodajství STTV - 5. týden 2022

See video

Letošní Tříkrálová sbírka byla rekordní. Nevyhovující požární nádrž v Modlešovicích bylo nutné kompletně zrekonstruovat. Stalo se již tradicí, že členové Jednoty Karla Havlíčka Borovského připomínají veřejnosti slavné strakonické rodáky. Na narozeniny velkého loutkáře Josefa Skupy, který přišel na svět 16. ledna před 130 lety, nezapomněli ani letos. Básník a vydavatel Ondřej Fibich převzal cenu starosty města za své literární dílo, celkový přínos pro rozvoj kultury a zachování regionálního dědictví.

Zpravodajství STTV - 4. týden 2022

See video

Strakonická teplárna patří mezi nejlevnější dodavatele tepla v České republice. Podle jejího managementu chce konkurenceschopnou cenu udržet i v budoucnu. Muzeum středního Pootaví, které prochází rozsáhlou rekonstrukcí od roku 2018, se v letošním roce připravuje na slavnostní otevření. Netradiční akci zorganizovali vojáci ze Strakonic během svého působení v Litvě. Sport: Krajská hokejová liga: HC Strakonice - Spartak Soběslav.

Zpravodajství STTV - 3. týden 2022

See video

Noví Gentlemani silnic jsou ze Strakonic. Mateřská, základní a praktická škola v Plánkově ulici může díky sponzorskému daru od strakonické teplárny rozšířit své služby pro žáky. Sport: Fotbalisté FK Junior Strakonice se minulý týden přestěhovali do náhradních prostor sportovního areálu Na Sídlišti, kde už na umělé trávě začali se zimní přípravou na jarní část sezony.

Zpravodajství STTV - 2. týden 2022

See video

Prvním miminkem roku 2022 narozeným ve strakonické porodnici se stala Terezka Beranová z Mečichova. Dětský folklorní soubor Prácheňáček oslavil koncem roku čtyřicáté narozeniny. V prostorách městského kulturního střediska byla zahájena výstava Svazu českých fotografů nazvaná Pocta osobnosti – Ján Šmok. Jedná se o druhou doprovodnou výstavu Mezinárodního fotografického bienále Žena WOMAN Strakonice 2021. Již 11. ročník novoročního plavání v řece Otavě uspořádali otužilci strakonické Tělovýchovné jednoty Fezko a přivítali tak tradičně nový rok.

Zpravodajství STTV - 1. týden 2022

See video

Na posledním prosincovém zasedání městského zastupitelstva starosta města Břetislav Hrdlička poděkoval všem zastupitelům za odpovědnou práci a popřál jim do nového roku hodně zdraví. My jsme se ten den některých z nich zeptali, co oni v novém roce přejí občanům Strakonic. Pivovar plánuje investice přesahující 12 milionů korun, což je nejvíce za posledních pět let. Zástupci nemocnice převzali pod vánočním stromem symbolický šek od strakonických podnikatelů na nákup nové sanitky. Malí koledníci Tříkrálové sbírky začali obcházet domácnosti. Sport: Šestý ročník předsilvestrovského derby příznivců pražských „S“ se poprvé odehrál na velkém hřišti Na Křemelce a poprvé ve sněhu, který na Štěpána napadl.