Srpen 2022

Zpravodajství STTV - 35. týden 2022

See video

Strakonice přivítaly dudáky z celé Evropy. Cenu starosty města převzal Jan Tříska za své dlouholeté působení v amatérském divadle. Další díl putování za studánkami aneb Cesta od strakonické studny až k šumavským pramenům se spisovatelem a básníkem Ondřejem Fibichem.

24. Mezinárodní dudácký festival 2022 - Festivalový průvod městem

See video

Bez komentáře - Festivalový průvod městem

24. Mezinárodní dudácký festival 2022 - středověké dudy

See video

Bez komentáře - Středověké dudy na hradě i v podhradí

24. Mezinárodní dudácký festival 2022 - Hudba promlouvá a slova znějí

See video

Bez komentáře: Hudba promlouvá a slova znějí aneb pořad duchovní dudácké hudby v kostele sv. Markéty.

24. Mezinárodní dudácký festival 2022 - Celtica a Bajadéra Joy

See video

Bez komentáře: Podívejte se, jak to na MDF 2022 rozjela rakouská kapela Celtica - Pipes Rock společně s domácí Bajadéra Joy.

24. Mezinárodní dudácký festival 2022 - Dudácké kasací

See video

Bez komentáře - sestřih z Dudáckého kasací v letním kině, které se konalo v pátek 26. 8 .2022.

Zpravodajství STTV - 34. týden 2022

See video

Starosta města Břetislav Hrdlička ocenil práci dlouholetého primáše Prácheňského souboru Zdeňka Pilíka a poblahopřál mu k významnému životnímu jubileu. Výstava fotografií Pavla Kotála nazvaná Paralely je k vidění v galerii pod širým nebem v Želivského ulici. Strakonické muzeum uctilo památku svého dlouholetého pracovníka a významného jihočeského archeologa Jana Michálka. Dar z charitativního koncertu Spring Night Katovice 2022 předali pořadatelé do zařízení KOTVA při strakonické nemocnici. První díl putování za studánkami aneb Cesta od strakonické studny až k šumavským pramenům se spisovatelem a básníkem Ondřejem Fibichem.

Zpravodajství STTV - 33. týden 2022

See video

Srpnové mimořádné zastupitelstvo města odsouhlasilo odkoupení akcií strakonické Teplárny od menšinového vlastníka Teplárny Kladno. V Muzeu středního Pootaví vypukl požár. Hasičům se podařilo zachránit několik zraněných včetně osoby, která uvízla na hradní věži rumpál. Jednalo se o cvičení IZS s názvem HRAD 2022. Na městském úřadu byla vylosována čísla, se kterými půjdou volební subjekty do podzimních komunálních voleb. „Maxi krajka“ zhotovená na letošních krajkářských slavnostech v Sedlici byla zapsána do české knihy rekordů. Podílelo se na ní také pět krajkářek ze Strakonic. Sport: Strakoničtí házenkáři nezahálí. V horkých letních měsících právě prochází přípravou na extraligu, ve které budou opět startovat po čtyřech letech.

Zpravodajství STTV - 32. týden 2022

See video

Maltézští rytíři ocenili expozici Muzea středního Pootaví, která zaznamenává vývoj řádu od jeho vzniku po současnost. Nové expozice rekonstruovaného muzea přitahují návštěvníky strakonického hradu. Nemocniční lékárna rozšířila své služby. K lékovému poradenství a měření tlaku nově zavedla také měření hladiny cukru v krvi. Na tažovické louce se sešli příznivci tradičního sečení a správně naklepaných kos. Účastníky kromě vůně ranní trávy očarovala také vůně vdolků, buchet, po domácku škvařeného sádla a režné pálenky. Sport: Ve Strakonicích se uskutečnil 10. ročník florbalového utkání známý jako Memoriál Petra Adlera. Při této příležitosti oslavil strakonický florbalový klub i 20. výročí svého vzniku.

Zpravodajství STTV - 31. týden 2022

See video

Příprava mezinárodního dudáckého festivalu je dokončena. Strakonická nemocnice žádá osoby přicházející na vyšetření o ohleduplnost a dodržování epidemiologických pravidel. Letos v srpnu to je 20 let, co Českou republiku zasáhly ničivé povodně. V nejhůře zasažených obcích na jihu Čech pomáhali i vojáci ze strakonického útvaru. Sport: Poprvé v historii se Mistrovství světa v parašutismu konalo v České republice. Jeho pořadatelem byl strakonický aeroklub. Dvě stě parašutistů ze sedmadvaceti zemí světa uskutečnilo na letišti V Lipkách ve dnech 16. až 24. července celkem 1700 seskoků. Soutěžili ve dvou disciplínách – v přesnosti přistání a v individuální akrobacii.