Prosinec 2008

Přání do roku 2009

Přejeme Vám úspěšný rok 2009, zdraví, rodinnou pohodu a jen samé příznivé zprávy.
Za celý kolektiv Strakonické televize
Robert Malota, šéfredaktor

Silvestrovské vysílání Strakonické televize

Vážení diváci, vzhledem k "závažnosti" silvestrovského vysílání jsme se rozhodli na těchto internetových stránkách neuveřejňovat jeho obsah v textové podobě a po jednotlivých příspěvcích. Celý silvestrovský blok samozřejmě můžete vidět pod odkazem Vysílání Strakonické televize (viz levý sloupec), týden č. 1, rok 2009. Děkujeme za pochopení.
Vaše Strakonická televize

Strakonice letos získaly rekordní sumu peněz v dotacích

Přehraj video
Redaktor: Martina Vaněčková
Kamera: Jaroslav Landsinger, archiv STTV

Strakonická televize v letošním roce oslavila už pět let své existence. V celé řadě vysílání jste mohli sledovat, co nového se v našem městě děje. Ty nejnákladnější investice se nikdy neobešly bez dotací. Díky nim za posledních pět let získalo město navíc souhrnem 302 milionů korun. Proto zní téměř jako zázrak, že se v letošním roce, za pouhých dvanáct měsíců, podařilo toto číslo překonat. Strakonice v roce 2008 uspěly v dotačních titulech celkem za 398 milionů korun.

Úředníci se přestěhovali do bankovní budovy

Přehraj video
Do nadstandardních prostor Komerční banky, jejíž budovu odkoupilo město Strakonice, se minulý týden z objektu bývalého okresního úřadu ve Smetanově ulici přestěhovali pracovníci živnostenského odboru, odboru životního prostředí a také informatici. Ve čtvrtek 18. prosince se konalo představení nových prostor veřejnosti.

Výtvarník Jiří Máška se stal pirátem z Karibiku

Přehraj video
Redaktor: Robert Malota
Kamera: Jaroslav Landsinger

Přes půl světa se do Strakonic na Vánoce vrací výtvarník Jiří Máška. Cestu z honduraského ostrova Roatan, kde vlastní pivovar, podnikl i letos. Ale největší dárek, který je zároveň splněním jednoho klukovského snu, nechal na druhé straně Atlantiku.

Kadeřníci a kadeřnice se poprali s ofinami

Přehraj video
Redaktor: Martina Vaněčková
Kamera: Jaroslav Landsinger
Tento příspěvek patří hlavně ženám, a to jaké ofiny jsou dnes trendy. Následující účesy vytvořilo čtyřiadvacet kadeřnic a pět kadeřníků třetího ročníku středního odborného učiliště ve Strakonicích.

Volejbalisté zakončili polovinu sezóny vítězstvím

Přehraj video
S předstihem svým příznivcům nadělovali rovněž strakoničtí volejbalisté, kteří hrají krajský přebor. V posledním mistrovském utkání před zimní přestávkou v domácí hale po dramatickém průběhu zdolali tým SK Špaček České Budějovice a zaútočili na čelo tabulky.

Policisté budou mít nové vozy až v lednu

Také strakoničtí policisté se dočkali nových stříbrných služebních vozů, v provozu je ovšem uvidíte až po Novém roku. Změn je ale více. Od 1. ledna 2009 zanikají okresní ředitelství, tedy i pozice okresního ředitele. Nově vznikne územní odbor Strakonice, který povedou dva velitelé: pro vnější služby jím bude Bohuslav Chum a pro službu kriminální policie pak Ivan Fanta. Jejich zástupci budou vrchní komisaři Jiří Strouhal a František Toman. (mav)

Soutěže Rozkvetlá okna Strakonic se zúčastnilo padesát zájemců

Tradiční soutěž Rozkvetlá okna Strakonic už má svoje vítěze. První místo v kategorii rodinné domy získala Václava Vlasáková z Bavorovy ulice. V kategorii bytové domy zvítězila Miluše Ouředníková z Mírové ulice. Celkem se do soutěže přihlásilo 50 zájemců, jejichž květinovou výzdobu hodnotila odborná komise. Třem nejúspěšnějším v každé kategorii předala místostarostka Ivana Říhová dárkové poukazy na nákup zboží, pamětní list a květinu. Václava Vlasáková, vítězka první kategorie, na místě darovala svůj šek Centru pro zdravotně postižené. (bob)

Poníky malovalo téměř 150 dětí

Do výtvarné soutěže Mrňous velkej jako pony, kterou vyhlásilo Hradní safari a Zdravé město Strakonice, poslalo své obrázky 145 dětí, někteří i z větší dálky, například z Plzně. Odborná porota tak neměla vůbec lehkou práci. V kategorii do pěti let nakonec přiřkla vítězství Ondráškovi Českému. V kategorii do deseti let získala první místo Magdaléna Schmitová a mezi dětmi do patnácti let pak zvítězila Veronika Kostěncová. Gratulujeme. (mav)